Kedilerin Kaç Kemiği Vardır?

Kedilerin Kaç Kemiği Vardır?

Kedilerle olan ilişkimiz arttıkça onlar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyoruz. Kedilerin kaç kemiği vardır sorusu her kedi sahibi tarafından merak edilmese de minik dostlarımızla yaşayan birçok insan için oldukça önemli bir sorudur. Kedinizin kaç kemiğinin, kaç omurgasının olduğunu bilmek sağlık taraması yapmanızı kolaylaştıracaktır.

İçindekiler

    Kedilerin Kaç Kemiği Vardır?

    Kediler ve insanların çoğu konuda ne kadar benzer olduklarını düşünecek olursanız kemik sayısı konusunda da yakın olabileceğini düşünebilirsiniz. Alınsa pek yanıldığınızı söyleyemeyiz. İnsanlarda 206 adet kemik bulunurken evcil dostlarımızda da benzer sayıda kemik vardır. Birlikte zaman geçirdiğimiz, evimizi paylaştığımız kedilerin kaç kemiği vardır?

    İnsanlardan çok daha küçük bedenleri olmasına rağmen kedilerin insanlardan çok daha fazla kemiği vardır. Kedilerde toplam 290 kemik bulunur. Ne kadar çok kemiğe sahip olduklarını ve bu kemikleri aktif olarak kullandıklarını düşündüğünüzde daracık alanlardan nasıl kolaylıkla sıyrılabildiklerini anlayabilirsiniz. Kedilerin sıvı gibi hareket edebiliyor olmasının nedeni küçük bedenlerindeki çok sayıda kemiktir.

    Kedilerin Kaç Omurgası Var?

    Artık kedilerin kaç kemiği vardır sorusunun yanıtının 290 olduğunu biliyorsunuz. Peki, kedilerin kaç omurgası var? Omurga sayısı konusunda da insanlardan neredeyse iki kat fazla sayıya sahip olan kedilerin 60 omurgası vardır. Omurga sayıları da hareket kabiliyetlerini ve dış görünüşlerini büyük ölçüde etkilemektedir. Kedi cinsleri arasında kemiklerin ve omurgaların tipi değişebilirken, sayılarda da nadiren farklılıklar yaşanabilir.

    Eksik Kemiği Olan Kedi Nasıl Tedavi Edilir?

    Daha önce köpeklerin kaç kemiği vardır sorusuna da yanıt vermiştik. Kediler ve kemik, omurga sistemleri düşünüldüğünde aklınıza birçok farklı soru gelecektir. Eğer kedinizin eksik kemiği olduğunu fark ederseniz, öğrenirseniz ne olur? Eksik kemiği olan kedi nasıl tedavi edilir? Kedilerin çene kırığı gibi ciddi kemik sorunları olduğunu biliyoruz, eksik kemik de onlar için ölümcül bir sorun haline bile gelebilir.

    Eğer kedinizin eksik kemiği olduğunu bir şekilde fark ederseniz elinizden bir çözüm gelmesi mümkün değildir. En kısa sürede kedinizi veteriner hekimlerle buluşturmalı ve bir tedavi için uygun şartların sağlanmasında yardımcı olmalısınız. Acil durumlarda yapay kemikler bile tatlı dostlarımız için kullanılabilir. Önemli olan erken teşhis ve profesyonel destektir.

    Pet_Paw 1901 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor