Kedilerin Kaç Tırnağı Var?

Kedilerin Kaç Tırnağı Var?

Kediler hakkında en çok karıştırılan bilgiler arasında tırnak sayıları dikkat çekmektedir. Çok basit bir soru gibi görülse bile kedilerin kaç tırnağı vardır diye merak edip saymaya kalktığınızda kafanızın karışmasıyla olayın düşündüğünüz kadar basit olmadığını anlayabilirsiniz. Aslında saymak pek zor değildir fakat sayılan tırnaklar kedilerin patilerinde olduğu için bizler gibi her zaman her patide eşit sayıda parmağa sahip olmayabiliyorlar.

İçindekiler

    Kedilerin Kaç Tırnağı Var?

    Aniden aklınıza böyle bir soru takıldığında insanlarda çok rahat doğru çözüme giden yöntemlerle kedilerin kaç tırnağı vardır sorusuna doğru yanıt bulamazsınız. Cümleyi böyle kurduğumuzda anlamlı olmasa bile örneklerle konuyu açmaya çalışalım. Örneğin, kedilerin ön patilerinde 5 tane parmak olduğunu öğrendiğinizde beş parmak ile dört patiyi çarparak yirmi tane tırnak olduğuna kanaat getirirseniz en sık düşülen hatalardan bir tanesine düşmüş olursunuz.

    Kedilerin patileri insanların el ve ayakları gibi birebir eşit sayıda parmak içermez. Bu nedenledir ki parmak sayısıyla sayısına göre çarpma işlemi yapılarak bulunan sonuçlar kediler için doğru olmayacaktır. Doğru sonucu bulmak için ön ve arka patilerin ayrı ayrı hesaplanıp toplanması gerekmektedir. Sizleri daha fazla matematiğe boğmadan sonucu açıklayalım. Kedilerin ön ve arka patiler olmak üzere toplamda 16 tırnakları vardır. 

    Kediler için tırnaklar en az insanlar kadar önemlidir. Hatta ortak atalardan gelen neredeyse tüm canlılarda olduğu gibi objeleri tutma, yere sağlam basma ve kendini rahatlatma gibi eylemler için olmazsa olmaz parçalardır. Yine insanlarda olduğu gibi kedilerde de tırnağın gereğinden fazla uzaması hem canlıda ağrıya, acıya neden olur hem de tırnak kaybına neden olabilir. Kedi tırnağı nasıl kesilir adlı yazımızda bu konuları daha yakından incelemiştik.

    Kedi Patisinde Kaç Tırnak Var?

    Kedilerin ön ve arka olmak üzere patilerinde farklı sayıda parmak olduğundan bahsetmiştik. Peki, bu toplam 16 tırnak sayısına nasıl ulaştığımızı da öğrenmek ister misiniz? Kedi patisinde kaç tırnak var gibi bir soruya yanıt vermeden önce hangi patiden bahsettiğinizi bilmek zorundayız. Bahsi geçen pati ön patilerde, kedilerin ön patilerinde toplamda beşer tane parmak vardır fakat ön patilerde beş parmağa rağmen dört tırnak bulunur. Ön patilerin tırnak sayısını sayacak olursak, ön patilerde sekiz tane tırnak bulunmaktadır.

    Sıra geldi arka patilere. Kedilerin ön ayaklarının aksine arka ayaklarında sadece dört tane parmak bulunur. İki tane arka patileri olduğunu düşünecek olursak toplamda 8 tane parmak ve bu sefer 8 tane tırnak ile hayatlarını devam ettirmektedirler. Toplam tırnak sayısına nasıl ulaştığımızı kendiniz de görebildiğiniz gibi önde 8 tane, arka patilerde de 8 tane olmak üzere kedilerin 16 tane tırnakları vardır.

    Pet_Paw 7951 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor