Kedilerin Kalbi Nerede?

Kedilerin Kalbi Nerede?

Kedinizin kalbinin sağlıklı attığını anlamak veya sadece o minik kalbini dinlemek için kedilerin kalbi nerede diye merak ediyor olabilirsiniz. Kediler çok hareketli ve atik canlılar oldukları için kalpleri hızlı hızlı atar ve aslında yerlerini anlamak çok basittir. Yine de aradığınız yanıtı vermek için konuyu detaylıca inceleyeceğiz.

İçindekiler

    Kedilerin Kalbi Nerede?

    Kedinizin kalp atışlarını çıplak gözle dışarıdan görebilirsiniz. Özellikle nabızları arttığında yani heyecanlanma veya aşırı hareketlilik durumlarda seslerini bile duymanız mümkündür. Çıplak gözle görebildiğiniz, sesini duyabildiğiniz bu güzel kedilerin kalbi nerede diye soruyorsanız açıklayıcı bir yanıt veremeye çalışalım.

    Kedilerin kalbi vücutlarının sol altında, göğüslerine yakın bir konumda bulunmaktadır. Eğer kaburgaları saymak konusunda bilgiliyseniz kedilerin kalbinin üçüncü ve dördüncü kaburgalarının hemen arasında olduğunu da söyleyebiliriz. Kedilerin kalbi diğer organlarına oldukça yakındır ancak kalbe en yakın iki organları dalak ve akciğerdir.

    Kedilerin Kalp Atışı Nasıl Ölçülür?

    Kedinizde bir kalp rahatsızlığı olduğundan şüpheleniyor veya sadece basit bir kontrol yapmak istiyorsanız kedilerin nabzını ölmek isteyebilirsiniz. Tabi nasıl yapacağınızı biliyorsanız. Çoğu memeli canlıda olduğu gibi kedilerin de kalp atışları dışarıdan çok net algılanabildiği için bir dakikalık bir sayımla kedinizin kalp atışlarını ölçebilirsiniz.

    Eğer kedi hareketsiz durmuyorsa ve ölçtürmek istemiyorsa tansiyon aletleri sayesinde kedinizin dakika kaç kez kalbinin attığını öğrenebilirsiniz. Kedilerde hipertansiyon adlı içeriğimizde kedilerin tansiyon ölçümlerinin nasıl olacağı hakkında detaylı bilgiler vermiştik. Kedinizin kalbiyle ilgili ciddi şüpheleriniz varsa en kısa sürede bir veteriner hekimden yardım almalısınız.

    Pet_Paw 5842 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor