Kedilerin Memesi Ne Zaman Çıkar?

Kedilerin Memesi Ne Zaman Çıkar?

Kedilerin memesi ne zaman çıkar sorusu özellikle hamile kedi sahiplerinin merak ettiği bir konudur. Sevimli dostlarımız kedilerin özellikle dişi kedilerin memesi oldukça önemlidir. Özellikle dişi kedilerde meme yavru için büyük önem taşır. Gelin birlikte kedinizin memesi ne zaman çıkar ve neden Hamile kedimin memesi hala çıkmadı sorularını yanıt bulalım.

İçindekiler

    Kedilerin Memesi Ne Zaman Çıkar?

    Kedilerin dişisinde de erkeğinde de meme bulunmaktadır. Fakat memenin işlevi dişi ve erkekte ikiye ayrılır. Dişi kedilerde meme bezleri adı verilen bezler bulunmaktadır ve bu bezler sayesinde yeni doğan yavru kediyi emzirebilir. Erkek kedilerde ise bu durum biraz farklıdır. Erkek kedilerin memesinin belirli bir amacı yoktur. Peki, hamile kedilerin memesi ne zaman çıkar?

    Hamile olan gebe kedilerin memesi ne zaman çıkar diye bakacak olursak aslında bunun cevabı oldukça basittir. Kedilerde gebelik ortalama olarak 10 hafta sürmektedir ve doğum normal olarak 70 ila 80 gün içerisinde gerçekleşmektedir. Böylelikle kediniz doğuma yakın haftalarda memeleri daha belirgin bir hal alır ve doğacak yavruyu emzirmek için hazır konuma gelmektedir. Hamile olmayan normal kedilerde kedi 6 aylık olduğunda aslında memesi olmaktadır fakat belirgin değildir ve işlevi erkek kedinin ki gibidir.

    Kedilerin tüm türlerinde meme vardır ve belirli bir olgunluğa eriştiğinde ortaya çıkmaktadır. Yukarda da bahsettiğim gibi sadece dişi kediler gebeliğin son dönemine yaklaşınca memeleri daha belirgin hale gelmektedir. Doğumdan sonra yavru kedileri emzirebilecek büyüklüğe gelir ve zamanla eski haline geri dönmektedir.

    Hamile Kedimin Memesi Hala Çıkmadı?

    Eğer hamile bir kedi sahibiyseniz ve memesi çıkmadıysa hiç telaşlanmayın. Kedilerde gebelik süreci ortalama olarak 10 hafta sürmektedir. Gebeliğin ilk başlarında kedilerin memesi eski formunda olur bu zamanla yani doğumun yaklaşması ile birlikte daha belirgin bir hale gelene kadar devam eder. Kediniz hamileliğinin 8 veya 3 haftasında memesi daha belirgin bir alacaktır.

    Eğer kedinizin memesi hamileliğin sonlarına doğru hala belirgin değilse, veteriner hekimle görüşmeniz gerekmektedir. Bu durum oldukça nadir bir şey olsa da bazen gerçekleşmektedir. Böyle durumlarda uzman görüşü almak daha sağlıklı olacaktır. Hamilelik sürecinde kedilerde hamilelik ne kadar sürer diye merak ediyor olabilirsiniz.

    Pet_Paw 6517 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor