Kedilerin Midesi Nerededir?

Kedilerin Midesi Nerededir?

Kedilerin midesi nerededir diye merak eden kedi severlerin büyük bir çoğunluğu anatomik olarak meraklarını gidermeye çalışsa da sağlık için yanıt arayanların sayısı da hiç azımsanmamalıdır. Kedilerin mide sorunlarına iyi gelecek aksiyonların icraata geçirilmesi için kedilerin midesinin nerede olduğunu bilmek önemlidir.

İçindekiler

    Kedilerin Midesi Nerededir?

    Kedilerin anatomisini öğrenmek kedi sahipleri için zor ve gerçekten uğraştırıcı bir süreçtir. Özellikle biyoloji ile yakından ilgilenmeyen hayvan severlerin bu konudan sıkılmadan araştırma yapmaları pek mümkün değildir. Bu nedenle ihtiyacınız olan anatomik bilgilere doğrudan ulaşmak tüm kedi anatomisini öğrenmekten daha mantıklı olacaktır. Bakış açımıza göre ilerlemek gerekirse kedilerin midesi nerededir sorusunu yanıtlayalım.

    Resimde de görebileceğiniz gibi kedilerin midesi dalakları ile karaciğerleri arasındadır. Sadece bu iki organın arasında olması ile değil neredeyse tüm organların tam ortasında yer almalarıyla bulunması gerçekten kolay bir organdır. Kedilerin midesi vücutlarından da yola çıkılarak bulunabilir. Kedilerin kafalarını ve kuyruklarını saymazsak bedenlerinin tam ortasında mideleri bulunmaktadır. Ara sıra mide kontrolü yapmak, masaj yapmak için yerini bilmek oldukça önemlidir.

    Kedilerin Midesine Nasıl Masaj Yapılır?

    Kedilerde mide bulantısına ne iyi gelir adlı içeriğimizde de bahsettiğimiz gibi mide bulantısına karşı nazik bir masajın oldukça faydalı olabileceğini söyleyebiliriz. Eğer kedinizin belli başlı hastalıklarına karşı mide masajı yapmak istiyorsanız öncelikle kedilerin midesi nerededir sorusuna doğru yanıtı bulmalı ve kedinizin midesine el yordamıyla onu çok yormadan ulaşmalısınız.

    Daha sonrasında nazik ve yavaş hareketlerle tatlı bir masaja başlayabilirseniz. Kedinizin durumdan rahatsız olduğunu fark edecek olursanız ısrar etmemenizi öneririz. Çünkü kediler de insanlar gibi her zaman her yerlerinin sevilmesinden hoşlanmayabilirler. Özellikle mide konusunda farklı beklentileri olabilir.

    Kediler Midelerinin Sevilmesini Sever Mi?

    Kediler midelerinin sevilmesinden hoşlanır mı diye merak ediyorsanız aslında net bir yanıt vermek pek mümkün değildir. Çünkü kedilerin mide kısmını yani karınlarını sevdirmesi tamamen özel bir durumdur. Kediler bazen karınlarının okşanmasından zevk alırken bazen bu durumu kabul etmeyeceklerdir. Kabul etmedikleri durumda zorlama yapmaktansa özellikle kabullendikleri anlarda onlar sıkılana kadar eyleme devam edilmelidir.

    Pet_Paw 3133 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor