Kedilerin Patileri Nasıl Temizlenir?

Kedilerin Patileri Nasıl Temizlenir?

Kediler kendi tüylerini ve patilerini temizlemesi ile bilinen hayvanlardır. Fakat bazı durumlarda sevimli dostlarımızın yardıma ihtiyaçları olmaktadır. Bu nedenle kedilerin patileri nasıl temizlenir her kedi sahibinin merak ettiği bir konudur. Bakalım bu sevimli dostlarımızın patilerini nasıl iyi bir şekilde temizleyebiliriz.

İçindekiler

    Kedilerin patileri nasıl temizlenir?

    Sevimli dostlarımız kediler neredeyse mükemmel bir şekilde kendini temizleme özelliğine sahip olsalar da, onlara bakan sahiplerinden alacakları yardımla daha temiz ve bakımlı hale gelebilirler. Kedilerin patileri nasıl temizlenir ben de dâhil tüm kedi sahiplerinin yakından ilgilendiği bir kondur. Tırnak ve pati bakımı oldukça önemli bir konudur ve çok dikkatli bir şekilde yapılması gerekmektedir.

    Gün içerisinde en az bir kere temiz ve ıslak bir bezle patilerini dikkatlice temizlenmesi gerekmektedir. Temizlik sırasında parmak ve pati aralarının dikkatlice silinmesi son derece önem taşımaktadır. Sevimli dostunuzun dolaştığı yer zeminlerin de aynı temizlik özenini göstermeniz, kedinizin patileri için daha sağlıklı olacaktır. Kedilerin kaç patisi vardır sorusunun yanıtını bilmek kaç pati temizleyeceğinizi bilmenizi sağlar.

    Kedilerin ayda en az 1 kere tırnaklarının kesilmesi de kedinizin temizliği açısından daha iyi olacaktır. Kedilerin patileri nasıl temizlenir diye bakarken unutmamamız gereken en temel şey kedinin temizlik ve bakım ihtiyaçlarıdır. Temiz ve bakımlı olan kediler daha mutlu olmaktadır.

    Kedilerin patisi neyle temizlenir?

    Kedilerin patileri oldukça hassastır bu nedenle sert ve yüzeyi tırtıklı hiçbir ürünle temizlik yapılmaması gerekmektedir. Bunların yerine nemli ve yumuşak ıslak mendiller veya yumuşak kuru mendiller tercih edilmesi gerekmektedir. Bu şekilde kedinizin patisini temizleyebilirsiniz.

    Tırnak ve pati arasında sıkışan pislikler zaman içerisinde yara oluşturabilirler. Böyle bir riskin göz ardı edilmemesi ve bunun için bu pisliklerin cımbız yardımı ile temizlenmesi gerekmektedir. Fakat bunu yaparken olabildiğinde dikkatli olunması ve yumuşak hareketlerle yapılması gerekmektedir. Yapılacak herhangi bir yanlış kediniz patisini incitebilir veya yaralanmasına neden olabilir. Bu da kedinize ciddi ölçüde zarar verebilir.

    Pet_Paw 3377 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor