Kedilerin Tüy Rengi Değişir Mi?

Kedilerin Tüy Rengi Değişir Mi?

Kedilerin gözümüze bu kadar güzel görünmesinin sebepleri arasında tüyleri de gelmektedir. Kedilerin tüy rengi değişir mi sorusunun sorulma nedenleri arasında da bazı kedi cinslerinin tüy renklerinde farklılık görülmesidir. Eğer siz de böyle bir soruya yanıt arıyorsanız doğru içeriktesiniz demektir.

İçindekiler

    Kedilerin Tüy Rengi Değişir Mi?

    Kediler büyüme sürecinde çok farklı fiziksel ve duygusal değişimler gösterebilirler bu değişimler arasında fiziksel olanlardan bir tanesini belki de en tatlı olanını inceleyeceğiz. Kedilerin burunları, boylar, kiloları değişmektedir ama kedilerin tüy rengi değişir mi?

    Yanıtın sizi oldukça şaşırtacağını düşünüyoruz. Doğrusunu söylemek gerekirse evet, kedilerin tüy rengi değişir, değişebilir. Her kedi için bu sonucu beklemek büyük bir hayal kırıklığı olacaktır ama bazı kedi ırklarının gelişimi boyunca tüylerinde renk değişimi gözlemlenmektedir.

    Kedilerin tüy renklerinin beslenme düzenleriyle alakalı olduğuna dair bir söylenti uzun süredir halk arasında dolaşmaktadır. Beslenme düzeninin kedilerin sağlığı dışında tüy rengi gibi konularla alakası yoktur. Kedilerin mamaları dışında yedikleri hakkında ürettiğimiz içeriklerde beslenme sonrası renk değişimine yer vermeme nedenimiz de budur.

    Yavru Kedilerin Tüyleri Renk Değiştirir Mi?

    Yavru kediler olgunluğa ulaşırken neredeyse tüm vücutlarında büyük değişiklikler olur. Bu süre zarfında yani yavru kediniz büyürken tabi ki tüylerinde de çeşitli farklılıklar, değişiklikler olmaktadır. Yavru kedilerin tüy rengi değişebilir ve bu değişimin hangi renge doğru olacağı konusunda bir bilgiye sahip olmak oldukça zordur. 

    Kedilerin tüyleri uzarken tüy renginin değişmesi kimi zaman mutlu kimi zaman da hüzünlü bir haber olarak algılanabilir. Unutmamanız gereken tek konu kedinizi her haliyle sevmeniz gerektiğidir. Kedinize karşı olan sevginiz fiziksel değişiklikler sonucu değişirse, azalırsa kediniz bunu hissedecek ve kedi depresyonuna girecektir.

    Pet_Paw 6433 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor