Kedilerin Uykusu Nasıl Gelir?

Kedilerin Uykusu Nasıl Gelir?

Eğer bir kedi sahiplendiyseniz uyku nedir unutmanız gerekebilir. Bir kedi sahibi olarak, geceleri derin uykumu bölen minik patiler ve yavaş yavaş yükselen mırıltılar ile uykularımın kaç kere bölündüğünü unuttum. Bazı geceleri oradan oraya koşuşturan veya bir yerlerden atlayan bu yaramaz dostlarımıza kızmaya çoğu zaman kıyamıyoruz. Peki, bu sevimli dostlarımız Kedilerin uykusu nasıl gelir?

İçindekiler

    Kedilerin uykusu nasıl gelir?

    Sevimli yüzleri ve bitmek bilmeyen enerjileri sayesinde ailemizden biri olan kediler, çoğu zaman gündüzleri uyuyup geceleri daha aktif olmaktadırlar. Tabi bu durum kedinin kendi karakterine göre de değişiklik göstermektedir. Kediler halk arasında ne kadar uykucu olarak bilinseler de kedi sahipleri bilir ki aslında o kadar da uykucu değillerdir. Çoğu zaman yaramazlıkları ile uykularımızı bölebilirler fakat bu sevimli dostlarımıza kızmak pek de mümkün değildir. Kedilerin uykusu nasıl gelir sorusu son dönemde oldukça popüler bir sorudur.

    Kedilerin uykusu nasıl gelir diye bakacak olursak, aslında işin özü oldukça basittir. Bu durum kedilerin kendi doğalarında saklıdır. Kedilerin vahşi ataları geceleri avlandığından dolayı sevimli dostlarımızda geceleri daha fazla yaramazlık yapma eğilimde olmaktadır. Eğer kedinize güzel bir uyku düzeni oluşturursanız, akşamdan sabaha kadar size hiç rahatsızlık vermeden uyuyabilirler. Sizler için kedilerin nasıl uykusunu getirebileceğinize dair birçok tüyoyu aşağıda belirtmekteyim. Gelin birlikte bu sevimli dostlarımızın nasıl uykusunu getirebileceğimize bakalım.

    • Gündüzleri kedilerinizle oyun oynayarak onları yorun.
    • Kediniz Yatmadan hemen önce yemeğini verin ve dostunuzla zaman geçirin.
    • Geceleri yanınıza geldiğinde tepki vermeyin ve uyumasını bekleyin.
    • Gün içinde kedinizin enerjisini attığından emin olun.
    • Kediniz için sıcak, sakin ve güvenli uyku alanı yaratın.

    Yukarıda belirttiğim şeyleri uygularsanız kediniz daha çabuk yorulur ve geceleri uykuya dalar. Böylelikle hemen düzenli bir uyku düzeni oluşturmuş olursunuz hem de geceleri sizlerde rahat bir uyku çekebilirsiniz. Hele kediniz uyumuyorsa kedim gece uyutmuyor ne yapmalıyım adlı içeriğimize bakabilirsiniz.

    Kedilerin uykusu ne zaman gelir?

    Kedilerin çoğu genelde gündüzleri daha uykucu olmaktadır. Tabi bu durum kedinin kendi karakter özelliğine göre değişiklik gösterebilir. Bilimsel olarak kedilerin uykuları öğlen ve akşam saatleri arasında gelmektedir. Fakat bazı kediler gündüz uyuyup geceleri daha aktif olmaktadır. Bu durumun birçok sebebi olabilir. Bu sebeplerden biride kedinin uyku düzenidir.

    Pet_Paw 647 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor