Kedilerle İyi Anlaşan Köpek Irkları

Kedi ve köpek birbirinin ezeli düşmanı gibi tabir edilse de bu iki tür birbiriyle anlaşabilir. Kedilerle iyi anlaşan köpek ırkları, kendisinden daha güçsüz olduğunu bildiği halde kedilere zarar vermez. Kediyle aynı ortamı paylaşıp yakın dost olabilir. Yani kediyle köpek arasındaki ilişki temelde nasıl kurulursa öyle devam eder. Hem bir kediye hem de bir köpeğe bakmak isteyen kişiler birbirileriyle geçinebilen kedi-köpek cinslerini tercih etmelidir.

Kedilerle İyi Anlaşan Köpek Irkları Hangileridir?

Her köpek cinsi aynı karakter özelliğine sahip değildir. Yüzden fazla köpek cinsi vardır ve her bir cinsin kendine has bir karakteri vardır. Hatta aynı cins köpeklerin bile karakterleri birbirinden farklı olabilir. Bu nedenle köpekleri bireysel olarak değerlendirmek daha doğru olur. Bireysel olarak bakıldığında yavruyken sevgi dolu yetiştirilen kedilerle anlaşması için eğitilen her köpek kedilerle iyi anlaşabilir

Genel olarak bakacak olursak da bazı köpek ırkları diğerlerine göre kedilerle daha iyi geçinir. İçgüdüsel olarak kediye saldırganlık göstermez. Aynı ortamda sorun çıkarmadan yaşamını sürdürür. Kediyi sıkıştırmak yerine onunla oyun oynamayı tercih eder. Kedilerle iyi anlaşan köpek ırkları şunlardır:

Görüldüğü gibi kedilerle iyi anlaşan köpekler yalnızca Poodle, Pug gibi süs köpekleri değildir. Beagle gibi av için yetiştirilmiş olan bir köpek ırkı da kedilerle gayet iyi anlaşabilir. İlk alışma sürecini atlatıp doğru bir şekilde sosyalleştirildiklerindeyse kedi ve köpeğin ayrılmaz ikili olduğu gözle görülür.

Kedi ve Köpek Aynı Evde Yaşar Mı?

Kedi ve köpek, ayni evde yaşar. Her iki türün bir arada yaşadığı binlerce ev vardır. Hem kedi hem de köpek seven kişiler imkanı varsa ikisini birden sahiplenebilir. Kedi ve köpeğin aynı evde mutlu yaşayabilmesini sağlayanlar sahipleridir. Eğer kedi ve köpeğe ihtiyaçları olan ilgi, sevgi gösterilirse yeterince zaman ayrılırsa birbirlerinden rahatsız olmadan yaşamlarını sürdürürler. Mutlulukları için her iki hayvan da aksatılmamalıdır.

Sponsorsponsor