Kedilerle nasıl oyun oynanır diye merak ediyorsanız kedinizin canının sıkıldığını fark etmişsiniz demektir. Kediler düzenli olarak sahipleriyle oyun oynama ihtiyacı hissederler. Normalde anneleriyle, kardeşleriyle yapmaları gereken bu aktivitelerinde onları tek başlarına bırakmak istemezsiniz. Bıraktığınız takdirde ısırma ve tırmalama gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

İçindekiler

    Kedilerle Nasıl Oyun Oynanır?

    Bir kediyle oyun oynamaya başlamadan önce ne yaptığınızdan tamamen emin olmalısınız. Kedinizi aşırı yoracak, gelişiminde katkıda bulunmayacak oyunlar oynamak sadece kediyle zaman geçirmenize yarar. Olumlu bir süreçle tamamlanmayacak oyunları da tabi ki oynamanız güzeldir, kedinize vakit ayırmanız çok düşünceli ve gerekli bir durumdur ancak özellikle yavru kedilerin gelişmeye yönelik oyunlara ihtiyacı vardır.

    Kedilerin köpeklere göre avlanma becerileri hala hafızalarında olduğu için bazı küçük avcılık oyunları oynamanız her zaman faydalı olacaktır. Kedinizin ihtiyacı olan oyunları nasıl oynayacağınızı, kedilerle nasıl oyun oynanır diye merak ediyorsanız yardımcı olmayacak çalışacağız. Kedilerle oyun oynarken yapmanız gerekenler çok basittir. Kedinizi korkutmamaya özen gösterin ve akışı onun belirlemesine izin verin. Gerisi çorap söküğü gibi kendiliğinden gelecektir.

    Kedilerle Hangi Oyunlar Oynanır?

    Kedilerle nasıl oynanır sorusuna verebileceğimiz yanıtlardan en mantıklı olanı onların anneleriymiş gibi bir ortam sağlamanız olacaktır. Kedinizle oyun oynarken onu küstürmemeye dikkat etmelisiniz. Bu süreçte kedilerle aranız bozulabilir ancak kolayca toparlayacağınıza eminiz. Kedilerle oynanacak oyunları da sizler için sıralamak istiyoruz;

    • Saklambaç,
    • Top yakalama,
    • Ufak kovalamalar,
    • Zeka oyunları,
    • Basit bulmacalar,
    • Kediye zarar vermeyecek sopa ucunda dikkat çekici nesnelerle,
    • Kedi otlu oyunlar,

    Kedinizle oyun oynarken karşılaşacağınız ısırma gibi istenmeyen durumlarda fazla tepki vermemeli, kedinize bunun oyunun bir parçası olmadığını göstermelisiniz. Oyunlar oynanırken ödül vermek yerine oyunların birer ödül olduğunu kedinize öğretebilirseniz kedilerde ödül eğitiminde çok büyük bir adım atmış olursunuz.

    Pet_Paw 584 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor