Köpeğim Gece Uyutmuyor Ne Yapmalıyım?

Köpeğim Gece Uyutmuyor Ne Yapmalıyım?

Köpeklerle birlikte yaşamanın çok güzel yanları olduğunu her köpek sahibi bilir ancak bazı can sıkıcı tarafları da olabiliyor. Geceleri hareketli olan köpekler köpeğim gece uyutmuyor ne yapmalıyım sorusunu hayvan severlere sıklıkla sordurtuyor. Daha önce böyle bir sorun yaşadıysanız veya yaşama ihtimalinize karşı bilgi edinmek istiyorsanız çok doğru bir adresteniz. Zamanında az uykusuz kalmadık…

İçindekiler

    Köpek Geceleri Nasıl Uyutulur?

    Köpeklerin gece sahipleri tarafından uyutulması sanıldığı kadar kolay bir durum değildir. Normalde kendi istekleriyle ve diledikleri zaman uyuyan bu güzel canlılar uykusuzluk sorunu yaşadıklarında veya farklı bir aktivite yapmak istediklerinde isteklerini biraz ısrarcı olarak dile getirmeye çalışırlar.

    Bu ısrar ev sakinlerinin hatta aşırı durumlarda çevre sakinlerin bile uyumasını engelleyebilir. Köpeğin yaşadığı bu süreci ciddiye almamak durumu sürekli hale getirebilir ve neredeyse her gece köpeğim gece uyutmuyor ne yapmalıyım diye düşünmek zorunda kalabilirsiniz. Köpekleri geceleri uyutmanın temel yolu gündüz yormak, aktif bir gün geçirtmektir.

    Köpeğim Gece Uyutmuyor Ne Yapmalıyım?

    Köpeklerin günlerin büyük bölümünü uyuyarak geçirirler. Eğer bu uyku düzenlerini gece yerine gündüz olarak değiştirirlerse her gece sorun yaşamanıza neden olabilirler. Köpekler kaç saat uyur adlı içeriğimizde de bahsettiğimiz gibi köpeklerin uyku düzenini ayarlamak ve rahat edecekleri kadar uyumalarını sağlamak köpek sahipleri için oldukça önemlidir. Eğer köpeğiniz gece uyutmuyorsa;

    • Oyun oynayın,
    • Zaman geçirin,
    • İhtiyaçlarını giderin

    Köpeğinizin geceleri daha rahat uyuması için yapacağınız bu etkinliklerle hem siz daha fazla mağdur olmadan hem de köpeğiniz uykusuz kalmadan, uyku düzeninden daha da bozulmasını engelleyebilirsiniz. Eğer köpeğiniz sizi geceleri uyutmuyorsa gündüz yaptığı aktiviteleri düzenlemeli ve gerektiği kadar enerji harcamasını sağlamalısınız.

    Köpekler Gece Neden Deli Gibi Koşar?

    Köpekler çok sık görülen gece hareketliliği durumu birazda içgüdüsel olarak kabul edilmektedir. Vahşi yaşamlarda gece avlanmak için hareket halinde olmaları sebebiyle biraz ırk olarak da aktarılmış bir bilgi olarak kabul edilebilir. Bu tarz bir durumda gece köpeğinizin deli gibi koştuğuna şahitseniz endişelenmemek gerekir. Sadece burada dikkat edilmesi gereken ev eşyalarını düşürmeyecek bir odada olmasını sağlayabilirsiniz.

    Pet_Paw 733 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor