Köpeğim Sürekli Öksürüyor Ne Yapmalıyım?

Köpeğim Sürekli Öksürüyor Ne Yapmalıyım?

İnsanlar gibi köpeklerde sevgiye muhtaç hayvanlardır. Onlar da tıpkı bizler gibi hissedebilir ve hatta hasta olabilirler. Köpeklerde sık görülen rahatsızlıklardan biri de öksürük problemidir. Köpeğim sürekli öksürüyor diye şikayette bulunan binlerce köpek sahibi vardır. Bu gibi durumlarda köpeğinizin öksürükten kurtulması için ilk önce öksürüğe sebep olan etkenlerin bulunması ve derhal tedavi edilmesi büyük önem taşır.

İçindekiler

    Köpeğim Sürekli Öksürüyor Ne Yapmalıyım?

    Evlerimizde veya iş yerlerimizde beslediğimiz köpeklerimiz farklı hastalıklar geçirebiliyorlar. Hava koşulları, beslenme düzeni ve mantar bakteri gibi dış etkenler nedeniyle köpeklerimiz tıpkı insan gibi hastalık geçirebilirler. Bu hastalıkların tedavi edilmesi köpeğin sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürmesi için önem taşır.

    Bunun için kişiler köpekleri öksürdüğü zaman takip etmeli ve bu durum geçmiyorsa bir veteriner hekime danışmalıdır. Çünkü köpeğinizin viral bir hastalığı varsa bunu evde çözmeniz mümkün değildir. Öte yandan durup dururken köpeğiniz öksürmeye başlıyorsa soluk borusuna bir cisim kaçmış olabilir. Kısa sürede soluk borusunu açarak kontrol etmeniz ve yabancı cisim varsa bunu çıkarmanız gerekir.

    Köpeğim sürekli öksürüyor diye şikayeti bulunan bir köpek sahibi bu durumun kronikleştiğini de bilmelidir. Bu durumda bir veteriner hekime gitmekte fayda var. Çünkü virüs bakteri mantar veya parazit gibi etkenler köpeğinizin solunum yollarını iltihaplandırmış veya akciğer dokusunu yıpratmış olabilir. Bu durumda köpeğinizin tedavi edilmesi önerilir.

    Köpekler Neden Öksürür?

    Öksürük refleksinin birçok sebebi vardır. Genellikle köpekler boğazlarına yabancı bir cisim kaçtığında öksürerek bu cismi çıkarma eğilimine giderler. Başka bir durumda da köpekler tadını beğenmedikleri bir yemek yedikleri zaman yemeğe çıkarmak için öksürürler. Bu durumlar köpek sahibinin müdahalesi ile de hemen çözülebilir. Fakat köpeğiniz sürekli öksürüyor ve veterinere gittiğinizde köpeğim sürekli öksürüyor şikayetinde bulunuyorsanız bu durumun iyice incelenmesi gerekir.

    Köpeğim sürekli öksürüyor diye şikayette bulunan köpek sahiplerinin Büyük bir kısmı köpeklerinde akciğer rahatsızlığı olduğunu bilirler. Nefes almaya yarayan akciğer organının hasara uğraması veya iltihaplanması köpeğinizin devamlı öksürmesine yol açabilir. Bu nedenle köpekler devamlı öksürürler. Köpeklerdeki öksürük durumunun tedavisi için muhakkak tahlillerin yapılması ve gerekli ilaçların kullanılması gerekir.

    Köpek Öksürüğü Nasıl Önlenir?

    Köpeğinizin hasta olmasını istemiyorsanız onun beslenme düzenine önem vermeniz gerekir. Çünkü köpeklerin yediği mamalar onların yaşam ömürlerini de belirleyen en önemli faktördür. Bazı mamalar köpeklerde alerjik reaksiyonlara sebep olur. Bu gibi bir durum gözlendiği zaman muhakkak mamanın değiştirilmesi gerekir.

    Çünkü muhtemelen mama köpeğinize alerji yapıyor olabilir. Bu durumda köpeğinizin nefes alıp vermesi değişecek ve öksürük bunu takip eder. Köpeğinizin öksürüğünü önlemek için muhakkak mamasına da dikkat etmeniz gerekir. Köpeğim sürekli öksürüyor diyen kişiler arasında yapılan araştırmada köpek mamalarının Büyük bir kısmı köpek öksürüğüne sebep olduğu tespit edilmiştir.

    Köpeğim sürekli öksürüyor şikayetiyle veterinere danışan köpek sahipleri gerekli tahlilleri yaptırdıktan sonra köpeklerinde bulunan virüs veya bakterilerin sebep olduğu öksürüğü önlemek için tedavi başlattırabilirler. Bu tedavilerinin zamanında uygulanması köpek için hayati bir önem taşır. Köpeğinizi tedavi ettirerek öksürüğünü önlemiş olursunuz.

    Köpek Öksürüğü Ne Anlama Gelir?

    Birçok farklı hastalığın ortak semptomları gözlenebilir. Solunum yolunun hastalıklarında çoğunlukla öksürük ve burun akıntısı en belirleyici faktördür. Öte yandan alerjik durumlarda veya damar tıkanıklığında da sık öksürük bulgusuna rastlanmıştır.

    Köpeğim sürekli öksürüyor şikayetiyle veteriner hekime danışan köpek sahipleri köpeklerin neden öksürdüğünü anlamak için çaba gösterir. Köpeğin ciddi bir hastalığı varsa muhakkak bunu tespit edilip bir an önce tedaviye başlatılması köpeğinizin hayatını kurtaracaktır.

    Köpeğim sürekli öksürüyor diye merak eden bir köpek sahibi bu durumun daha ciddi olabileceğini de göz önünde bulundurmalıdır. Bazı virüs ve bakteriler köpeklerin akciğer organına yerleşerek onların hayatların tehdit edebilirler. Sokak köpeklerinde bu durum daha sık görülür. Bu nedenle cins köpek almak yerine sokaktan köpek sahiplenerek onların hayatlarını kurtarabiliriz.

    Öte yandan bu hastalıkların tedavi edilmesi için tıbbi bir destek almak ve tedaviyi doğru bir şekilde uygulamak son derece önemlidir. Siz nerede bilinçsiz bir köpek sahibi olarak köpeğiniz öksürdüğü zaman onu tedavi ettirmeli ve sağlıklı hayatına kavuşturmalısınız. Bu sayede sokaklarda sahipsiz ve hasta köpek kalmayacaktır.

    Pet_Paw 1901 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor