Köpek Çip Fiyatı Ne Kadar?

Köpek Çip Fiyatı Ne Kadar?

Günümüzde pek çok kişiden duyduğumuz bir konu ise hayvanlara takılan çipler olmaktadır. Küçük bir pirinç tanesi boyutlarında oluşan bu çipler evcil hayvanımıza uzman veteriner hekim tarafından enjekte edilmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından evcil hayvanlarımıza çip takılma zorunluluğu getirilmiştir. Pek çok hayvanseverin merak ettiği konu ise köpek çip fiyatı ne kadar olmaktadır. Yazımızda köpek çipleri, zararları ve 2022 fiyatları hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.

İçindekiler

    Köpekler İçin Mikroçip Nedir?

    Mikroçip cam bir kapsül içerisinde hayvan derisine enjekte edilerek bütünlük sağlayan bir çiptir. Köpeğimizin derisine enjekte edildikten sonra o bölgede herhangi bir alerjil reaskiyon yaratmaz, köpeğimizin canını acıtmaz. Takip sistemi olan bu çiplerde takıldığı günden itibaren 25-30 yıl kullanımı mümkündür ve değiştirilmesine gerek duyulmaz. Uzman veteriner hekimler tarafından bu işlem gerçekleştirilmektedir.

    Köpeğe çip takılırken hayvanın anestezi almasına gerek görülmemektedir.  Mikroçipi aktif hale getirmek için daima bir okuyucuya ihtiyaç duyulmaktadır. Herhangi bir güce bağlı olarak çalışmaz. Eğer ilerleyen zamanlarda mikroçipi çıkarmak istediğiniz taktirde bu çıkarma işlemi de ancak cerrahi bir operasyonla imkanlı olabilmektedir.

    Çip içerisinde bir kod yer alır ve köpeğimizin tüm kişisel bilgileri bu kod sayesinde ortak veri sistemine aktarılır. Burada kayıtlı kalarak köpeğimizin kimliğini tespit edilmesinde ya da köpeğimiz kayıp olduğunda, çalındığında ulaşmamız için bize olduka faydalı bir şekilde yol gösterebilir. Bir diğer yanlış bilgi ise mikroçiplerin içerisinde GPS şu an için yoktur. Sadece köpeğimize ait bilgilerin bir veri tabanına aktarılmasını sağlayan bir sistemdir. Dolayısıyla evcil hayvanımızı takip etmemizi sağlayacak bir sistemi kesinlikle bulunmamaktadır.

    Köpek Çip Fiyatı Ne Kadar?

    Günümüzde şehirden şehire ve veterinerler arasında pek çok fiyat farklılığı olduğunu bilmekteyiz. Bu durumda köpek çip fiyatı 75 TL’den başlamaktadır. Ortalama ücreti ise Türkiye şartlarında şu an 120TL le 350 TL arasında değişmektedir. Köpeğine yasa itibariyle çip taktırmayan hayvan sahiplerine ise 10 bin TL’ye kadar maddi idari ceza uygulanmaktadır.

    Köpeklere Çip Takılması Zararlı Mı?

    Ayrıca Tarım ve Orman bakanlığı tarafından ülkemizde yeni zorunlu haline getirilen bu uygulama Avrupa ülkelerinde yıllardır zorunlu bir uygulamadır. 2004 tarihinden itibaren AB ülkelerine seyahette bulunacak evcil hayvanlarımızın mikroçipi olması zorunludur. Köpeklere çip takılması zararlı mı sorusunu daha önceki blog yazılarımızda incelemiştik.

    Pet_Paw 1120 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor