Köpek Maması Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Köpek Maması Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

.

Eğer bir köpeğiniz varsa onun beslenmesine çok dikkat etmelisiniz. Tıpkı insanların olduğu gibi köpeklerin de sağlıklı beslenmesi gerekir.Peki köpek maması seçerken nelere dikkat edilmeli, köpekleri sürekli konserve mamalarla mı yoksa kuru mamalarla mı beslemek gerekli? işte köpek beslenmesine dair tüm sorularınızın cevapları…

İçindekiler

    En İyi Köpek Maması Nasıl Seçilir?

    Köpeğimizi sahiplendikten sonra bizim için onun sağlığı ve gelişimi oldukça önemli bir hal almaktadır. Köpeğimiz henüz yavru olduğu süre itibariyle yediği mamalar onun bağışıklık sistemini, gelişimini oldukça güçlendirir.

    Kaliteli ve doğru beslenme köpeğimizin ilerleyen yaşlarda sağlıklı olmasını ve ömrünün uzamasında yardımcı olmaktadır.Mama seçimi farklı köpek ırklarına ve yaşlarına göre değişiklik göstermektedir. Özellikle piyasada pek çok mama olmasına rağmen kalitesi yüksek mamalar,  besin değeri, vitaminleri içeren mamalar onlar açısından oldukça sağlıklı kabul edilmektedir.

    Pek çok GDO ve yapay katkı maddesi içeren mamalardan kesinlikle uzak durulması gerekmektedir. Uluslararası denetim mekanizmaları tarafından uygun kabul edilen Avrupa Standartlarına uygun mamalar tercih edilmelidir. Köpeğimizin mama tercihlerinde onun damak zevkini de önemsememiz gerekmektedir. Dana etli, tavuk etli ve deniz mahsülleri içeren mamalar içerisinden zaman içerisinde gözlemleyerek en sevdiğini tercih edebilirsiniz.Kimi zaman ödül mamaları ile onu mutlu edebilir ve beslenmesi için köpeğinizi teşvik edebilirsiniz.

    Eğer ki kaliteli ve besin değeri yüksek bir mama tercih ettiğinizde köpeğiniz gerekli gıdayı tam olarak alacağı için zamanla kendisindeki enerjiden, mutluluğundan ve tüylerinin parlaklığından da hemen fark edilecektir. Tüm bu süreçte en sağlıklı olan mamanın doğal içerikli mamalar olduğunu da asla unutmamanız gerekir.

    Köpek Maması Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

    Köpek maması seçiminde aşağıdaki kriterlere dikkat edilmelidir:

    • Köpeğinizin yaşı mama seçiminde dikkat etmeniz gereken en önemli noktadır. Yavru köpeğiniz varsa onlar için özel üretilmiş protein ağırlıklı ve onların diş yapılarına uygun olan mamalardan tercih etmeniz gerekiyor.
    • Mamanın protein miktarının köpeğiniz için uygun olduğundan emin olun, bunun için veterinerlere danışabilirsiniz.
    • Tamamen olmasa da çoğunlukla kuru mama kullanmaya dikkat edin çünkü köpekler için en uygunu kuru mamalardır.
    • Vitamin ve mineral açısından zengin olan mamaları tercih edin
    • Mamalar taze olmalı, bayat mamalar köpeğiniz tarafından sevilmeyebilir.
    • Köpeğinizin, deri veya sindirim rahatsızlıkları varsa; mama seçiminden önce bir veteriner hekime gitmeli ve veterinerin size önereceği türde mamayı alıp kullanmalısınız.

    Köpek Maması Seçerken konserve Mama mı Kuru Mama mı Tercih Edilmeli?

    Köpek sahibi insanların en çok sorduğu sorulardan biri de konserve mama mı kuru mama mı tercih etmeliyiz oluyor. Bu soruya şu şekilde açıklık getirelim tek yönlü beslenme köpeğiniz için hiçbir zaman iyi olmayacaktır. Kuru mama ve yaş mamanın tek başına değil veterinerin tavsiyesine göre kontrollü bir şekilde kullanılması gerekiyor.

    Pet_Paw 563 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor