Köpek Sahiplenmenin Zorlukları

Köpek Sahiplenmenin Zorlukları

Köpeklerle arası iyi olan ama birlikte yaşamak konusunda sorun yaşayan, bağlanma problemi yaşayan hayvan severler için birkaç soruya yanıt vermemiz gerektiğini düşünüyoruz. Köpek sahiplenmenin zorlukları var mı, varsa nelerdir gibi araştırmaların yapılması gayet bilinçli bir davranış olsa da yersiz bir korkudur.

İçindekiler

    Köpek Sahiplenmek Zor Mu?

    Hayatınıza başka bir canlıyı almanın, bu canlının tüm sorumluluklarını üstlenmenin kolay olduğunu söyleyemeyiz. Gerçekleri en başından duymak isterseniz evet, köpek sahiplenmek çok zordur. Fakat bu zorluğa katlanan milyonlarca insanın neden kendilerini böyle bir sürece soktuğunu merak etmelisiniz. Köpek sahiplenmek zor mu, zor ama değer!

    Sahiplenme sürecinin zorlukları olduğunu söylemeden konuya girmek hata olacak ama bu sürece girmenin neden değer olduğunu da anlatmak gerekiyor. Bir canlının sorumluluğu çok ağır olsa bile onunla yaşayacağınız güzel anılar, harika zamanlar için alınması gereken ufak bir risktir sadece bu zorluklar.

    Köpek Sahiplenmenin Zorlukları Nelerdir?

    Köpek Sahiplenmenin Zorlukları Nelerdir?

    Köpek sahiplenmenin zorlukları olduğunu söylemiştik ama bu zorlukları doğru başlıklar altında incelemezsek sadece görüş olarak kalacağının fakındayız. Konuyu daha iyi anlamanız, daha kolay karar verebilmeniz için zorlukları iki farklı başlık altında inceleyeceğiz. Bu zorlukların kimi bütçenizi zorlayacakken bazıları zihninizi karıştıracaktır. Gelin daha fazla zaman kaybetmeden karşılaşacağınız sorunları inceleyelim.

    Tüm bu zorluklara göğüs gereceğinize inandığınızda köpek sahiplendirme ilanları arasından hayallerinizi süsleyen köpeğe kolayca ulaşabilir ve evinizin kapılarının onun için aralayabilirsiniz. Bir köpeği mutlu etmenin hayatınızı nasıl olumlu etkileyeceğine inanamazsınız.

    Sahiplenmede Maddi Zorluklar

    Bir köpek için kapılarınızı açtığınızda çok büyük bir iyilik yapmış olursunuz ama sadece köpeğe değil, kendinize de… Köpekle yaşamanın vereceği mutlulukla aranızda ne yazık ki bazı maddi zorluklar olacaktır. Köpeğinizin yemesi gereken mamalardan tutun, hastalandığında gideceği veteriner hekime kadar her süreç için maddi olarak hazır olmalısınız.

    • Beslenme Masrafları
    • Ürün Masrafları
    • Sigorta Masrafları
    • Veteriner Klinikleri Masrafları

    Listemizde bulunan masraflar arasından bir tanesi gerçekten çok özeldir. Sigorta masrafları ilk okuduğunuzda masraf gibi görülse bile acil durumlarda masrafsız bir şekilde köpeğinizle ilgilenmenizi sağlamak için oldukça önemli bir gerekliliktir.

    Sahiplenmede Manevi Zorlukları

    Sahiplenme sürecinde sadece maddi zorluklar bulunmamaktadır aynı zamanda zihninizi yoracak, manevi olarak sizi gerginleştirecek sorunlar da olacaktır. Bir canlıya kalbinizde yer ayırmak, gerekli ilgiyi göstermek, eğitimi için zaman ayırmak hiç kolay olmayacaktır.

    • Sevgi
    • İlgi
    • Eğitim

    Köpek sahiplenmenin zorlukları denildiğinde akla ilk gelen sorumluluklar olmasa bile listemizde gördüğünüz manevi zorluklar da gerçekten insanların gözlerini korkutmaya yetiyor. Fakat bu zorluklar bir insana büyümenin, sorumluluk sahibi olmanın ne anlama geldiği tam anlamıyla öğretiyor.

    Köpek Sahiplenmeden Önce Bilinmesi Gerekenler

    Bir köpekle hayatınızı birleştirmeden önce bilmeniz gerekenler önce sizin daha sonra sahipleneceğiniz köpeğin özellikleridir. Köpek cinsleri adlı kategorimizde köpekler hakkında bilinmesi gereken neredeyse tüm özelliklere değinmeye çalıştık. Eğer sahipleneceğiniz köpek hakkında yeterli bilgiye sahip olmadan adım atarsanız ileride pişman olabilirsiniz.

    Kapılarınızı açacağınız köpeğin ne kadar koktuğunu, nasıl mamalar yediğini, evde yaşarken ne kadar mutlu olduğunu bilmeniz sadece köpeğin değil sizin de daha mutlu bir hayat sürmeniz için çok ama çok önemlidir. Aksi takdirde ikinizde ciddi anlamda zorlanacaksınız.

    Köpek Sahiplendirmenin Zorlukları

    Köpek sahiplenmenin zorlukları konusunda inceleyeceğimiz en zor başlığa gelmiş bulunmaktayız. Yukarıda saydığımız bilgilere zamanında sahip olmayanlar, gerçekten zorunda kalanlar, bazı bahaneleri olanlar veya sadece kötü bir karar verenler köpeklerini sahiplendirmek zorunda kalabiliyorlar. İşte asıl zor olan köpek sahiplendirme işlemidir.

    Yıllardır beraber vakit geçirdiğiniz, dosttan, arkadaştan öte olduğunuz bu güzel canlıları hiç tanımadığınız birine emanet etme fikrinin ne kadar zor olduğunun farkındayız. Ancak Petarkadaş ailesi olarak sahiplendirme işlemlerine en güzel, ücretsiz ve güvenilir şekilde aracılık etmeye çalışıyoruz.

    Pet_Paw 586 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor