Köpek Tüyü Yutmak Zararlı Mı?

Köpek Tüyü Yutmak Zararlı Mı?

Köpeklerle yaşamanın zorlukları arasında olarak bilinen tüy dökme sorununun bir seviye üzerini de incelemek gerekir, köpek tüyü yutmak. Köpeklerin döktüğü tüyleri yutmak insanlar için hiç hoşlanılacak bir durum değildir. Konunun midemiz için rahatsız hissettirdiğini biliyoruz ancak köpek tüyü yutmak konusundaki bazı söylentiler yüzünden aklımız da en az midemiz kadar karışıyor diyebiliriz.

İçindekiler

    Köpek Tüyü Yutmak Zararlı Mı?

    Öncelikle köpek tüyü yutmak zararlı mı sorusuna yanıt vermek gerektiğini düşünüyoruz. Konuya doğrudan köpek tüyü olarak bakmak yerine insanlar için tüy yutmanın sağlıklı olmadığını kolaylıkla söyleyebiliriz. Hayvanların, köpeklerin tüyleri midemizin öğütebileceği besin maddelerine benzemezler ve aşırıya kaçılması durumunda büyük sorunlar yaşatabilirler.

    Sindirilemeyen bir şeyin midenizde olmasından, boğazınıza takılmasından zevk almayacağınızdan eminiz. Eğer böyle sorunlarla baş başa kalmak istemiyorsanız köpek tüyü yutmamak konusunda önlemler almalı, köpek tüyü yutmak zararlıdır diye düşünmelisiniz. Köpeklerle yaşamanın ne kadar eğlenceli olduğunu biliyoruz fakat bazı durumlarda onlarla yaşamayı öğrenmek gerekmektedir.

    Köpek Tüyü Yutmak Kist Yapar Mı?

    Halk arasında yıllardır yayılan bir söylenti köpek tüyü yutmanın kist oluşturduğunu iddia etmektir. Köpeklerin tüylerini yutmanın sağlıklı olmadığını, mümkün olduğu kadar korunmak gerektiğini söylemiştik ancak köpek tüyü yutmak kist yapmaz. İnsanlar arasında söylenerek doğru sanılan bu fikir gerçeği yansıtmamaktadır.

    Köpeklerin tüyleri vücudumuzda sindirilemediği için biriken tüylerin kist yarattığı gibi doktorların görüşlerine uymayan, insanları yanlış yönlendiren fikirlerden uzak durmalı, tüy yutmak aşırıya kaçtığında veya rahatsız hissettirdiğinde öncelikle bir doktora gitmelisiniz. Sonrasında köpeğinizi de bir veteriner hekime götürmeyi ihmal etmeyin tabi…

    Köpek Tüyü Yutarsak Ne Olur?

    Köpeklerin tüylerini istemsiz olarak yuttuğunuzda vücudunuzda normal beslenme ve sindirme akışı dışında pek bir şey yaşanmaz. Eğer tüyler boğazınıza takılmadan yoluna devam ediyorsa şanslısınız demektir. Mideniz tüyü sindirmek için elinden geleni yapacaktır ama tamamını sindirmesi mümkün olmadığı için iş bağırsaklara kalacaktır.

    Keratin yapısına sahip oldukları için köpek tüylerinin insan bağırsağında sindirilmesi, emilmesi mümkün değildir. Midede mümkün olduğu kadar zarara uğrayan tüyler daha sonra dışkı yoluyla vücuttan atılır. Köpek kılı yutmak zararlı mı sorusunu sormanıza neden olan köpek kılları üzerinde insanlara zarar verecek parazit veya mikrop yoksa insanlara doğrudan zarar vermezler. Zararlı olmadığını söylesek de köpek kılı yutmak alışkanlık haline gelmemelidir.

    Çocukların Köpek Tüyü Yutması Nasıl Engellenir?

    Köpek kılları üzerinde parazit ve mikrop yokken insan sağlığını olumsuz yönde etkilemediğinden bahsettik ancak çocukların sindirim sistemleri ve bağışıklık sistemlerindeki zayıflık onların tüy yuttuğu durumları ciddiye almamızı gerektirmektedir. Çocukların köpek tüyü yutmasını engellemek tüm sorunları çözecek gibi görünse bile düşünüldüğü kadar basit bir süreç değildir.

    Çocuklarımızın köpek tüyü yutmasının engellemenin en kolay yolu köpeklerin tüy dökmesini engellemek veya tüy dökmeyen köpek cinslerinden birisini sahiplenmektir. Çocuklara hayvan sevgisi aşılarken tüy yutma gibi sorunlarla karşılaşmama şansınız yoktur önemli olan gerekli önlemlerin alınıp alınmadığıdır.

    Pet_Paw 1244 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor