Köpek ve kedilere Kene Nasil Bulaşir Belirtileri Nelerdir?

Köpek ve kedilere Kene Nasil Bulaşir Belirtileri Nelerdir?

Keneler uzun otlar üzerinde yuvalanıp orada hiç beslenmeden bir yıl bekleyebilirler. bu bekleme oradan geçen bir hayvanın üzerine atlayıncaya kadar sürebilir. köpekler ve kediler ilkbahar ve sonbahar arası bu keneleri almaya çok açıktırlar.
siz köpeğiniz severken hissedebilir ve çıplak gözle onları baş bölgesinde, kulaklarda, patilerde yapışmış olarak görebilirsiniz. kedilerde ise daha çok kulaklarda ve göz etrafında görülürler.

İçindekiler

    kene kaynakli sağlik problemleri


    keneler tehlikeli hastalıklar taşırlar ve de evcil hayvanınız da kenelerden bu hastalıkları kapabilir.
    bazıları lyme hastalığı, ehrlichiasis, babesiosis  dir. bu hastalıklar iştahsızlık, ateş, anemi lenf yumrularının şişmesi gibi benzer semptomlar gösterir, bu hastalılar ciddi komplikasyonlara sebep olurlar bu yüzden eksiksiz tedavi kaçınılmazdır. köpeğinizde bu tip semptomları gördüğünüzde en kısa sürede veterinerinize danışınız. kedilerde bu tip hastalıklar çok daha az görülür. köpeklerde lyme hastalığına karşı koruyucu aşı mevcuttur yüksek risk alanlarında yaşayan köpekler için önerilir. genellikle koruyucu olarak yılda bir kez uygulanır. ancak en doğrusu köpeğinizin bu aşıya ihtiyacı olup olmadığını veterinerinize danışmaktır.
    keneler bulaştırdıkları hastalıkların yanı sıra başka sağlık problemlerine de sebep olurlar. bunlar anemi, deri irritasyonu ve enfeksiyonu, kene felcidir. kene felci bazı kenelerin yaydığı toksinlerden kaynaklanan kas zayıflamasıdır. köpeklerin çoğu keneler temizlendikten sonra iyileşmeye başlar.

    Pet_Paw 520 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor