Köpekler Ayva Yer Mi?

Köpekler Ayva Yer Mi?

Köpek sahiplerini en çok düşündüren konular arasında köpeklerin her şeyi yemek istemeleri gelmektedir. Ayva mevsiminin gelmesiyle birlikte köpekler ayva yer mi sorusunun da sıklıkla sorulduğuna denk gelmekteyiz. Siz de köpekler ayva ile tanışmalı mı diye merak ediyorsanız, köpeğinizin sağlığı ve beslenmesi konusunda sorumluluk hissediyorsanız aradığınız tüm yanıtlara ulaşacaksınız.

İçindekiler

    Köpekler Ayva Yer Mi?

    Köpekler Ayva Yer Mi?

    Aslında evet, köpekler neredeyse ısırabildikleri her besini yemek isterler ve meyveler de köpekler için gayet yenilebilir. Yani köpekler ayva yiyebilirler. Mevsiminde, doğal ve yeteri kadar temizlenmiş meyveler çok nadir durumlar haricinde köpeklere zarar vermezler. Sadece evlerimizde beslediğimiz köpeklerde değil, vahşi köpeklerde bile ayva, meyve yeme durumu gözlemlenmektedir.

    Köpeklerin ayva konusunda istekli olması onlara ayva yedirebileceğiniz anlamına gelmez tabii. Köpekler ayva yer mi sorusuna yanıt ararken dikkat edilmesi gereken konuların başında ayvanın köpekler üzerindeki faydaları ve zararlarıyla birlikte köpeklere ayva yedirirken dikkat edilmesi gereken durumlar gelmektedir.

    • Doğal ayva seçimi,
    • Mevsiminde tüketme,
    • Meyveyi temizleme, yıkama,
    • Çekirdekleri ayırma,
    • Taze meyve seçimi

    Sizler için sıraladığımız listemizde köpeklere ayva verirken nelere dikkat etmeniz gerektiğini belirtmeye çalıştık. Köpeğinizin daha sağlıklı bir hayat sürdürebilmesi için sağlıklı beslenmesi ve doğru besin çeşitliliğine sahip olması gerekmektedir. Bu durumda da meyveler oldukça önemlidir. Köpekler için sağlıklı meyveler adlı içeriğimizden faydalanarak köpekler ayva yer mi gibi soruları sormaktan kurtulabilirsiniz.

    Köpekler İçin Ayvanın Faydaları

    Köpeklerin ayva tüketmesi sadece beslenme düzenleri açısından değil büyümeleri, gelişmeleri hatta sağlıklarına kavuşmaları için oldukça önemlidir. Köpekler için ayvanın faydalarını listeledik. Maddeleri incelediğinizde ayvanın köpeklerin bağışıklık sistemi, bağırsak sağlığı ve günlük vitamin ihtiyacı için ne kadar önemli olduğunu gözlerinizle görebilirsiniz.

    • Bolca Vitamin
    • Lif Bakımından Zengin
    • Antibiyotik

    Sadece ayva özelinde değil, ayva gibi C ve D vitamini bakımından zengin tüm meyvelerin tüketimi köpeklerin sağlık sistemlerinde büyük önem taşımaktadır. Hazır mamalar bu ihtiyacı dolaylı olarak karşılamaya çalışsa bile doğrudan yeterli miktarda vitamin alımının önemini tahmin bile edemezsiniz. Ayvanın köpekler üzerindeki faydalarından yararlanmak için dostunuza ayva sevdirmelisiniz.

    Köpekler İçin Ayvanın Zararları

    Diliminde sadece 10 kalori bulunduran ayvanın ne kadar sık yenilirse yenilsin zararsız olduğunu düşünebilirsiniz fakat tüm bu faydalı özelliklerinin yanında her besinde olduğu gibi ayvada da aşırı tüketimde ve yanlış kombinasyonlarda zararlı sonuçlarla karşılaşmak mümkündür. Köpeğinize ayva yedirirken dikkat etmeniz gerekenleri sıraladık.

    • Bazı köpekler için alerjen olabilir,
    • Aşırı tüketimde bağırsak problemlerine neden olabilir,
    • Gaz birikmesine neden olabilir,
    • Sağlıksız koşullarda üretilen, bozulmuş ayvalar mideye zarar verebilir.

    Doğrudan ayvanın köpekler üzerinde zararlı sayılabilecek bir etkisi olmadığını görebilirsiniz. Köpekler için ayvanın zararları köpeğinizin alerjilerine, günlük yaşantısına ve satın almış olduğunuz ayvanın kalitesine göre değişmektedir. Doğal ortamda meyvelerin sağlıklı tüketilmesinin zararlı olduğunu söyleyemeyiz.

    Köpeğime Ayva Vermeli Miyim?

    Tıpkı insanlarda olduğu gibi köpeklerde de farklı besin gruplarını tüketmenin önemi çok büyüktür. Köpeğinizin sürekli benzer hazır mamaları veya benzer beslenme desteklerini tüketmesi hem midesinde hem de bağırsaklarında tembelliğe neden olabilir. Gerek günlük vitamin ve besin ihtiyacının karşılanabilmesi gerek karşınıza çıkacak hastalıklara karşı koyabilmek için bağışıklık arttırılması için köpeklerin ayva tüketmesi oldukça önemlidir.

    Köpeğime ayva vermeli miyim sorunuzun profesyonel veteriner hekimlerce yanıtlanması en sağlıklı olan olacaktır. Ancak Petarkadaş ailesi olarak, aramızda kalsın bir tane de yaramaz Husky sahibi olarak, köpeğinize belli aralıklarla taze ayva, meyve vermenizi öneriyoruz. Dikkat edilmesi gerekenlerden uzaklaşmadığınız sürece sürecin ne kadar olumlu ilerlediğini göreceksiniz.

    Eğer köpeğinize daha önce ayva tattırdıysanız ve köpeğiniz ayva yemekten hoşlanmadıysa bu besini alması için onu zorlamak hata olacaktır. Köpekler ayva yer mi sorunuza yanıt olarak söylediklerimizi düşünecek olursanız benzer faydayı sağlayacak meyveler, alternatifler bulabilirsiniz. Köpeklere meyve verirken mevsimine dikkat etmeniz gerektiğini söylemiştik, yaz henüz uzaklaşmamışken köpekler karpuz yer mi diye de düşünüyor olabilirsiniz.

    Pet_Paw 3089 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor