Köpekler Ekmek Yer Mi?

Köpekler Ekmek Yer Mi?

Sofraların vazgeçilmezi ekmeğinizi köpeğinizle paylaşırken köpekler ekmek yer mi diye merak etmeniz gayet doğaldır. Doğada hepçil olan köpeklerin genellikle fazla ayırt etmeden çoğu yiyeceği yediği görülmüştür. Fakat yediği her şey onun için sağlıklı olmayabilir. Peki, ekmek de bunlardan birisi mi?

İçindekiler

    Köpekler Ekmek Yer Mi?

    Ekmek yiyen köpekler sıklıkla karşımıza çıkabilir. Özellikle sokak köpeklerinin ekmek yediği çoğu zaman görülür. Sabah kahvaltısında size melun melun bakan dostunuza bir parça ekmek vermenin bir soruna yol açmayacağını düşünebilirsiniz ve bu düşüncenizde haklısınız. Kısa vadede ve az miktarlarda ekmek yemek köpeğiniz için herhangi bir sorun teşkil etmez. Tıpkı kediler ekmek yer mi sorusunda olduğu gibi köpekler ekmek yer mi sorusuna da bu yüzden evet yanıtını vermek mümkündür. Fakat işin başka bir yüzü daha olabilir.

    Bazı ekmek türleri çeşitli dolgulara sahiptir. Kimisi üzümlü, kimisi sarımsaklı ekmekleri afiyetle tüketebiliriz. Ancak bu ekmekler köpeğinizin için risk teşkil eder. Sadece köpeklerde değil kedilerde bile toksik etkiye sahip bu besinleri tüketen köpekler ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirler. Buğday alerjisi ve mide rahatsızlıkları olan köpeklerde de ekmek tüketimi son derece sakıncalı olacağından bu gibi vakalarla karşı karşıya kalındığında köpekler ekmek yer mi sorusuna hayır yanıtını vermek en doğru seçenek olacaktır.

    Köpeklerin Ekmek Yemesi Zararlı Mı?

    Nadir durumlarda köpeklerin ekmek yemesi herhangi bir zarar teşkil etmez. Mide ve sindirim rahatsızlıklarına sahip köpeklere ekmek yedirmenin halk arasında onlara iyi geldiğine yönelik bir inanış olsa da bu tamamen yanlıştır ve köpeklerin doğru diyetlerle beslenmeleri gerekir. Bazı yörelerde yal adı verilen karışımların da yeterli besin ögelerine sahip olmadığı bilindiği gibi sadece bu tür bir beslenme son derece yanlış ve zayıf bir beslenmedir.

    Köpeklerin ekmek yemesinde çok büyük bir zarar bulunmamasına karşın ekmek hamuru tüketimi son derece yanlıştır. Ekmek hamurunun mayalanması için en gerekli ortamlardan birine sahip olan köpeklerin midelerinde hamur mayalanarak alkol toksikasyonuna sebep olur ve köpeğinizin çeşitli rahatsızlıklar geçirmesine neden olur. Köpekler için zararlı yiyeceklerden biri olan ekmek hamurunun tüketilmesi durumunda veterinere danışılması önerilir.

    Pet_Paw 3648 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor