Köpekler Eski Sahiplerini Unutur Mu?

Köpekler Eski Sahiplerini Unutur Mu?

Köpekler sahibiyle en kuvvetli bağı kuran hayvanlardır. Bu nedenle köpekler eski sahiplerini unutur mu sorusu yeni köpek sahiplenen kişilerde merak yaratır. Köpeklerin eski sahibini unutup unutmayacağı bazı köpek ebeveynlerinin kafasına taktığı bir konudur. Köpeklerin eski sahiplerini unutmayıp yeni sahibine tam anlamıyla bağlanamayacağının endişesini taşırlar.

İçindekiler

    Köpeklerin eski sahiplerini unutup unutmamasıyla yeni evine alışması arasında bir bağ olduğu düşünülür. Sahibi olan bir köpeği sahiplenen kişilerin aklında soru işareti kalmaması için köpeklerin eski sahipleriyle aralarındaki durumu detaylı bir şekilde açıklayacağız.

    Köpekler Eski Sahiplerini Unutur Mu?

    Köpekler kuvvetli hafızaya sahip hayvanlardır. Daha önce yaşadıkları olayları, birlikte vakit geçirdikleri insanları ve hayvanları hafızalarında tutabilirler. Köpekler kedilere kıyaslandığında; köpek hafızası kedi hafızasından neredeyse 200 kat daha zayıftır ve bu durum tüm köpek cinsleri için geçerlidir. Yine de köpekler sahiplerini unutmazlar.

    Köpek sahiplenme düşüncesi olan kişiler, köpeklerin eski sahibini unutamayacağı korkusuyla yetişkin ve halihazırda sahibi olanları sahiplenmek istemeyebilirler. Sahiplenseler bile köpekler eski sahiplerini unutur mu sorusunu merak ederler.

    Köpeklerin eski sahiplerini unutması veya hatırlaması sahibiyle olan ilişkisine bağlıdır. Sahibini çok seven, onunla iyi geçinen bir köpeğin hemen eski sahibini unutmasını beklememelisiniz. Köpeğinizle vakit geçirip onunla güzel anılar biriktirdikçe eski sahibini yavaş yavaş unutacaktır.

    Köpekler Eski Sahiplerini Özler Mi?

    Köpek sahiplenen birçok kişinin en çok aklına takılan sorulardan birisi köpeklerin eski sahiplerini özleyip özlememesidir. Köpekler, yeni yuvalarında eski konforlarını elde edemezlerse eski sahiplerini özleyebilirler. Yani siz köpeğiyle eski sahibine göre daha az ilgileniyorsanız, onunla daha az vakit geçiriyorsanız ve temel ihtiyaçlarına çok fazla dikkat etmiyorsanız köpek eski sahibine özlem duyacaktır.

    Köpeğin eski sahibini özlememesi için köpeği sahiplenirken nasıl büyütüldüğü hakkında bilgi alabilirsiniz. Köpeğin günlük rutinini öğrenip benzer kalitede bir rutin oluşturursanız sorunsuz bir şekilde size ve evinize adapte olacaktır. İlk sahiplenildiği zamanlarda onula fazlaca zaman geçirip güvenini kazanmanız çok önemlidir.

    Köpeğinizin güvenini kazandığınız anda aranızda koparılamayacak bir sevgi bağı olduğunu hissedeceksiniz. Eksi sahibi ile ilişkisinden sorun doğar diye bir köpek sahiplendirme fikrinden vazgeçmemelisiniz. Sahiplendiğiniz andan itibaren temiz ve güzel bir sayfaya başlarsınız.

    Pet_Paw 2514 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor