Köpekler Evde Ne Kadar Yalnız Kalabilir?

Köpekler Evde Ne Kadar Yalnız Kalabilir?

.

Köpekler evde ne kadar yalnız kalabilir sorusu halihazırda köpek sahibi olanların ve köpek sahiplenme düşüncesi içerisinde olanların en fazla aklına takılan konulardan birisidir. İş, okul gibi birçok nedenden dolayı bir çoğumuz günün 8-10 saati dışarda olmamız gerekebilir. Bu zaman diliminde köpekler evde yalnız ne yapar merak edilir. Kimse köpeğinin başına evde yalnız olduğu için bir şey gelsin istemez.

İçindekiler

     

    Köpekler Evde Ne Kadar Yalnız Kalabilir?

    Gün içerisinde çeşitli nedenlerden dolayı köpek ebeveynleri sevimli dostlarını evde yalnız bırakmak zorunda kalabilir. Her gidilen yere köpekleri götürmek mümkün olmadığından köpeklerin evde tek başlarına kalmaları durumu hep akıllarda soru işaretidir. Evde yalnız kaldıklarında ne yaptıkları, nasıl hissettikleri bilinmek istenir.

    Köpeklerin evde maksimum 10 saat yalnız kalabileceği düşünülür. Çünkü 10 saati aşan zamanlarda köpek huysuzlaşır ve iyice tedirgin olur. Uyumadan önce sahibini görmek isteyebilir. Özellikle uyuyup uyanmasına rağmen sahibi göremezse korkmaya başlayabilir.

    Köpekler evde yalnız kalabilirler ama yalnız bırakılmadan önce ev bir köpek için güvenli hale getirilmelidir. Yalnız kaldığında köpekleri en çok strese sokan durum temel ihtiyaçlarını karşılayamamaktır. Evden ayrılmadan önce köpeğin mama ve su kabı yeterince doldurulmalıdır. Tuvaletini yaptığı alan, yatağı temizlenmelidir.

    Evde yalnız kalan köpek zamanla sıkılıp vakit geçirmek için bir şeyler yapmaya başlayacaktır. Bu nedenle köpeğin karıştıracağı şeyler ortalığa bırakılmamalıdır. Çöpler kesinlikle dışarıya atılmalıdır. Aksi halde meraklı köpek, içerisinden bir şeyler yemek, zaman geçirmek için çöpü karıştırır. Çöpten zarar göreceği şeyler yiyebilir. Kesici ve delici aletler, kırılabilecek eşyalar köpeğin uzanabileceği yerlerde olmamalıdır. Masa veya sehpa üzerinde kırılabilecek eşyalar olması köpeğin devirip yaralanma ihtimalini artırır.

    Sıkılmaması için oyuncakları ve sevdiği eşyalar açığa bırakılmalıdır. Evin içerisinde dolaşabileceği bir alan yaratılmalıdır. Çünkü köpeklerin atması gereken yüksek enerjileri vardır. Tüm gün aynı noktada yatarak veya oturarak beklemek onlara göre değildir.

     

    Köpekler Yalnız Kalınca Üzülür Mü?

    Köpekler uzun süre evde yalnız kalınca üzülürler. Özellikle yeni sahiplenilmiş olan köpekler terk edildiklerini düşünerek çok ciddi kaygılanırlar. Köpeklerin evde yalnız kalması birçok duygusal sorunları oluşmasına neden olur. Uzun süre yalnız kalan köpeklerde korku, endişe, stres, depresyon belirtileri görülür.

    Yalnız kalan köpekler artık evde istenmediklerini düşünebilirler. Köpeğin aklına sahibinin artık onu sevmediği gelecektir. Bu nedenle yalnız bırakıldığını ve hatta terk edildiğini düşünür. Bundandır ki bazı köpek sahipleri eve döndüklerinde köpeğin eşyalara çok ciddi hasarlar verdiğini görür. Köpek yaşadığı psikolojik buhran nedeniyle etrafa ve kendine zarar verici davranır.

     

    Evde Yalnız Kalabilen Köpek Irkları

    Bazı köpekler çok hassas yapılı olduğundan, yalnız kalmayı sevmediğinden evde yalnız kalmak istemez. Yalnız bırakıldığından ağlayabilir, etrafa veya kendine zarar verebilir. Bazı köpek ırkları da vardır evde yalnız kalmaktan çok fazla rahatsız olmazlar. Yalnızlık durumuna birkaç günde adapte olabilirler. Bu nedenle uzun saatler çalışan kişiler evde yalnız kalabilen köpek ırkları içerisinden bir tane sahiplenmeyi tercih eder.

    Evde yalnız kalabilen köpek ırkları şunlardır:

    • Yorkshire Terrier
    • Maltese Terrier
    • Pekinez
    • French Bulldog
    • Pug
    • Bichon Frise
    • Minyatür Pinscher
    • Pomeranian Boo
    • Golden Retriever

    Pet_Paw 3703 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor