Köpekler Hangi Kokuları Sevmez?

Köpekler Hangi Kokuları Sevmez?

.

Köpeklerin koku yetenekleri herkes tarafından bilinir. Koku yetenekleri çok üstün olan sevimli patililer bazı kokuları sevmez. Köpekler hangi kokuları sevmez bilerek ona göre davranılması gerekir. Eğer evinizde bir köpek besliyorsanız sevmediği kokuları ondan uzak tutmanız gerekebilir. Böylece köpeğiniz evde huzursuzluk yaşamaz. Çünkü sevmedikleri kokulara karşı aşırı tepkiler verilebilir.

İçindekiler

    Köpeklerin mutlu bir şekilde yaşayabilmeleri için onları her konuda hoşnut etmek isteriz. Rahatsız oldukları eşyalardan, kişilerden ve hatta kokulardan köpekleri uzak tutmak gerekir. Bu nedenle halihazırda köpek sahibi olanlar veya köpek sahiplenmeyi düşünenler hangi kokuları sevmediği konusunda bilgi konusu olmalıdır.

     

    Köpekler Hangi Kokuları Sevmez?

    Köpekler koku duyarlılığı çok yüksek hayvanlardır. Bu konuda o kadar iyidirler ki güvenlik teşkilatlarının bir numaralı yardımcısıdır. Koku yeteneklerinin yanı sıra oldukça zeki de oldukları için iyi bir eğitimle bu yeteneklerini faydalı alanlarda kullanabilmektedirler. Koku algılarının ileri derecede kullandıkları alanlara narkotik köpekleri, kadavra köpekleri örnek verilebilir.

    Koku konusunda çok iyi olan can dostlarımız bazı kokuları sevmemektedir. Koku konusunda çok hassas olduklarından sevmedikleri kokulara uzun süre maruz kalmak onları rahatsız eder. Hatta bir köpeğin sevmediği kokuları uzun süre soluması burun dokularına zarar verir. Bu nedenle köpeklerin zarar görememesi için onları sevmediği kokulardan uzak tutmak gerekir.

    Köpeklerin sevmediği kokular şunlardır:

    • Turunçgil kokusu
    • Acı biber kokusu
    • Sirke kokusu
    • Naftalin kokusu
    • Amonyak kokusu

    Pet_Paw 4184 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor