Köpekler İçin Sağlıklı Meyveler

Köpekler İçin Sağlıklı Meyveler

.

Hepimiz köpeğimizin sağlıklı ve enerjik olmasını isteriz. Peki ya köpeğinizin rutin beslenmesi yeterli midir? Köpekler için sağlıklı meyveler nelerdir? Köpeklerimizin menüsüne ekleyebileceğimiz, onların enerjisini artıran meyveleri hep birlikte öğrenelim.

İçindekiler

    Meyveler oldukça fazla vitamin ve mineral içerir. Köpeklerinizin öğünlerine meyve ilave etmenizde yarar vardır. Meyve ilavesi ile köpeğinizin öğünleri zenginleşir, vitamin ve mineral dengesi sağlanmış olur. Sağlıklı meyveler köpeğinizin güçlenmesine katkı sağlar ve köpeğinizin enerjik hissetmesine yardımcı olur.

    Ayrıca Bakınız : Köpek Maması Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli ?

    Köpekler İçin Sağlıklı Meyve Listesi

    Köpekler için sağlıklı meyveler arayışında iseniz aşağıdaki listemize göz atabilirsiniz.

    • Elma; köpeğinizin yutacağı boyutlarda elma dilimleri doğrayıp onun daha güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmasına yardımcı olabilirsiniz. Gereken C vitamini ihtiyacını elmadan sağlayabilir. Antioksidan özelliğinin fazla olması hücre yenilenmesine katkı sağlar.
    • Karpuz; köpeğinizin vücudunda yağ birikmesini önler, sindirim sistemini düzenler. Köpeğinizi evcil hayvan obezitesinden korur.
    • Armut; elma gibi çekirdeklerini ayırarak köpeğinize vereceğiniz bu meyve lifçe zengin olup kuvvetli bir antioksidan kaynağıdır.
    • Çilek; köpeğinizin dişlerini beyazlatacaktır. Ancak şeker içeriği yüksek olduğu için miktar kontrolü önemlidir, fazla tüketilmemelidir.
    • Kavun; köpeğinizi ferahlatır ve serinlemesine yardımcı olur. Kanserden korur.
    • Ananas; köpekler için sağlıklı meyveler arasında gösterilen ananas, köpeklerde sık karşılaşılan kaka yeme sorununun önüne geçecektir.

    Köpeklerin Sevdiği Meyveler

    Köpeğimize yemek olarak meyve verebiliriz ve bunları sırasıyla listeyebiliriz.

    • Elma
    • Muz
    • Karpuz
    • Armut

    Elma

    Köpeklere elma verilebilir. Özellikle A vitamini ve C vitamini konusunda zengin olması açısından oldukça faydalı bir besindir. Gerek genç gerekse yaşlı bir köpeğimiz var ise harika bir atıştırmalık olacağını söylememiz gerekir. Ancak köpeğimize elma vermeden önce içerisinde yer alan çekirdekleri çıkarmamız önerilmektedir.

    Muz

    Kalori olarak düşük kabul edilen muz köpeklerin beslenmesi için oldukça önemlidir. İçerisinde potasyum, bakır ve çeşitli mineraller yer almaktadır. Muz konusunda dikkat etmemiz gereken ise şeker oranı yüksek olduğu için az miktarda verilmesi gerekmektedir.

    Karpuz

    Karpuz yazın meyve olarak hepimizin vazgeçilmezleri arasındadır. Köpekler karpuz yiyebilir ancak şeker oranına dikkat edecek olursak kontrollü verilmesi önerilir.

    Armut

    K, C ve lif bakımından zenginliğe sahip armut besin değeri açısından köpeğimize oldukça faydalı bir besindir. Ancak köpeğimize armut ve saymış olduğumuz diğer meyvelerin zararlı olup olmadığı konusunda uzman veteriner hekimden destek almamız gerekir.

    Köpeklere Sağlıklı Meyve Verirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

    Verilen meyve miktarı çok önemlidir. Bu miktar, köpeklere verilen mama miktarının % 20’sini geçmemelidir. Öğünlere meyve ilave edilmesinde dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise meyve kabuklarını soymanız ve çekirdeklerini çıkarmanızdır. Köpeğinize ilk defa vereceğiniz meyveleri başlangıçta az miktarda ikram etmelisiniz. Zira bir süre bekleyip köpeğinizin bu meyveye karşı alerjik reaksiyon gösterip göstermediğini gözlemlemeniz gerekiyor. Köpeğiniz ilk defa tattığı meyveye herhangi bir alerjik reaksiyon göstermiyor ise miktar kontrolüne dikkat ederek sevdiği meyveleri verebilirsiniz.

    Pet_Paw 796 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor