Köpekler İçin Sağlıklı Sebzeler

Köpekler İçin Sağlıklı Sebzeler

.

Köpekleri genellikle et ve protein ağırlıklı beslemek sağlık sorunları yaratabilir. Köpekler için sağlıklı sebzeler, köpeğinizin menüsünde haftada en az bir veya iki kere yer almalıdır. Can dostunuz köpeğinizin sağlığını korumak için beslenmesine son derece önem vermelisiniz.

İçindekiler

    Ayrıca Bakınız : Köpekler için Sağlıklı Meyveler

    Köpekler Hangi Sebzeleri Sever?

    Köpeklerde tıpkı bizler gibi meyve ve sebzelere oldukça ilgi duymaktadır. Genel olarak bakıldığında sebzeleri yemesi çoğu zaman fayda sağlamakla birlikte kimi zaman miktarı arttırıldığı taktirde zarar da verebilir.

    Köpeklerin sevdiği sebzeleri ve faydalarını sıralayabiliriz.

    Brokoli

    Eğer ki az miktarda veriliyor ise herhangi bir sakıncası bulunmamaktadır. C vitamini ve lif değeri açısından oldukça zengin içeriğe sahip brokoli köpeklerin de tadını çok sevdiği ve yerken keyif aldığı sebzeler arasında yer almaktadır. Ancak brokoli verirken ağaç kısımlarını vermeye özen göstermeliyiz. Sap kısımları onların sindirimini ve yutkunmasını zorlayabilir.

    Havuç

    Çok yüksek oranda lif içeren bir diğer sebzede köpeklerimizin çok sevdikleri arasında yer almaktadır. Aynı zamanda kalori olarak düşüktür ve içerisinde bol miktarda A vitamini yer almaktadır. Diyet beslenen köpekler için dahi beslenme sürecine dahil edilebilir. Diş eti ve diş sağlığı açısında da çok iyi bir sebzedir.

    Kereviz

    Köpeğimizin kereviz tüketmesin de herhangi bir sorun görülmemektedir. Kerevizin içerisinde A, B ve C vitamini bulunmaktadır.Özellikle nefes darlığı yaşayan köpeğimiz için oldukça rahatlatıcı olduğu görülmektedir.

    Ispanak

    Köpeğimize verebileceğimiz en makul sebzelerden biridir. Kalsiyum bakımından çok zengin kabul edilen sebze köpeğimizin kemik gelişimi açısından da oldukça faydalıdır. Köpeklerin başlıca en çok sevdiği sebzelerin kesinlikle en başında gelmektedir.

    Köpekler için Sağlıklı Sebzeler

    Sebzelerin faydaları saymakla bitmez. İnsanların düzenli olarak sebze tüketmesi gerektiği gibi hayvanların da tüketmesi gerekir. Köpekler için sağlıklı sebzeler ve bu sebzelerin faydaları şu şekildedir:

    • Yeşil Fasulye: İçerisinde bulunan kalsiyum, manganez mineralleri; A, C, K vitaminleri sebebiyle köpeğiniz için oldukça sağlıklı bir besin kaynağıdır.
    • Ispanak: İçerisinde kanser engelleyici antioksidan maddeler bulundurduğu için ayda birkaç kez ıspanak yedirmek köpeğinize çok faydalı olacaktır.
    • Balkabağı: İçerisinde yüksek oranda lif bulunduğu için köpeğin sindirim sistemini destekler. Köpeklerde tehlikeli olan kabızlık ve ishali engeller. İdrar yollarında oluşan rahatsızlıklara da iyi gelir.
    • Tatlı patates: İçerisinde A, C, E vitaminleri, kalsiyum, demir ve potasyum minerallerini bulundurur.
    • Salatalık: Bol sulu bir yapısı olduğu için yaz aylarında su kaybını önlemek için yedirilebilir.

    Köpekler için Faydalı Olmayan Sebzeler

    Köpeğinizi sebzeyle beslerken bazı sebzelerden kaçınmalısınız. Bazı sebzeler köpeğinizde sağlık sorunları yaratabilir. Bu sebzeler şöyledir:

    • Mantar: Köpekler mantarı sindiremezler.
    • Domates: Köpekler domatesi sindiremediği için karın ağrısına yol açar.
    • Soğan: Soğan, akyuvar ve alyuvarları yok eden tiyosülfat barındırdığı için köpeğinizde anemi hastalığına sebep olabilir.
    • Çiğ Patates:Köpeklerin tüketmesinin kesinlikle sakıncalı olduğu bir diğer sebze ise kesinlikle çiğ patatestir. Köpekler patates yiyebilir ancak burada pişmiş olması oldukça önemli bir kriterdir. Köpekler asla çiğ patates yememelidir. Patates de içerisinde tıpkı domates gibi solanin maddesi içerir ve bunun çiğ hali hayvanımıza oldukça zarar veren bir etken maddedir. Bu nedenle patatesi pişirdiğimiz zaman solanin miktarı azalır ve zararı en aza indirebilir. Kızarmış patates yağ ve şeker oranının çok yüksek olması açısından çok tercih edilmese de eğer köpeğimize patates verecek isek haşlanmış patatesi tercih etmemiz önerilmektedir. Köpeğimizin haşlanmış patatesin tadını da çok seveceğini söylememiz gerekir.

    Pet_Paw 1661 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor