Köpekler Kaç Ayda Doğuruyor?

Köpekler Kaç Ayda Doğuruyor?

.

Gebelik süreci sadece sahipler için değil aynı zamanda köpekler için de oldukça hassas bir dönemdirHamilelik sürecinde köpeğinizin hassasiyetini tam anlamıyla kavrayabilmeniz için onların neler hissettiği ve bu süreçte neler yapılabileceği gibi detaylar hakkında bilgi sahibi olmanız son derece faydalıdır. Özellikle köpeklerin psikolojik olarak duygusal ve hassas oldukları bu dönemde onlara doğru davranmanız büyük önem arz eder.

İçindekiler

     

    Sadece psikolojik bakımdan değil; beslenme, sağlık ve bakım konusunda da yine aynı hassasiyetleri sergilemeniz gerekir. Köpekler kaç ayda doğuruyor sorusu için ise verilecek birtakım cevaplar var tabii ki. İşte hamilelik süreci ve köpekler kaç ayda doğuruyor sorusunun yanıtları! 

     

    Köpekler Kaç Ayda Doğuruyor?

     

    Köpeklerde hamilelik süresinin 56 gün ile 70 gün arasında değişiklik gösterdiği biliniyor. Yani hamile kalan köpekler kaç ayda doğuruyor sorusu için 2 ile 2,5 ay arası demek doğru olur.

     

    Anne köpeğin karnında büyüyen yavru köpeklerin gelişimi her geçen gün farklılık gösterir. Hamileliğin 20. gününde yavru köpekler ortalama 1 cm boyutundadır. 22. gün itibariyle anne karnındaki yavru köpeğin organları büyüyerek şekil almaya başlar. 30. günün yani 1 ayın sonunda ise yavruların anne karnındaki gelişim hızında artış görülür.

     

    Gebeliğin 32. gününde köpeklerin göz kapakları oluşmaya başlar. 48. gün itibariyle ise tüyleri oluşur. 60 günün yani 2 ayın dolmasıyla beraber artık hamileliğin son evresine girilmiş olur. 70 güne kadar köpeğinizin doğurmasını beklemeniz tavsiye edilir. 70 günü geçmesi durumunda ise veterinere gitmeniz gerekir.

     

    Hamilelikte köpeğinizi veteriner hekime götürdüğünüzde kaç yavrunun doğacağını sorabilirsiniz. Ultrason yardımıyla kalp atışlarını dinleyebilirsiniz. Ancak her bir yavrunun kalp atışını dinlemeniz mümkün değildir. 

     

    Köpeklerde Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

     

    Köpeklerin hamile olup olmadığını ilk etapta anlamanız zordur. Ancak bazı ufak tüyolar bunu anlamanız noktasında size yardımcı olabilir. İşte köpeklerin hamile olup olmadığını anlamanızı sağlayacak bazı ipuçları;

     

     

     

    • Meme uçlarında şişlik
    • Kilo alımı
    • Hamileliğin başlarında iştah kaybı
    • Depresyon belirtileri
    • Karında şişlik
    • Vajinal bölgede akıntı 

     

     

    Pet_Paw 1853 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor