Köpekler hakkında merak edilen bilgiler arasında köpeklerin beslenme rutinleri gelmektedir. Köpekler belirli süreler aç veya susuz kalabilirler ancak bu durum ancak kısıtlı süreler için geçerlidir. Köpekler kaç gün aç kalır sorusuna yanıt verirken köpeklerin açlık ile imtihanlarının sağlıksız sonuçlar doğurmaması için en fazla ne kadar sürmesi gerektiğine parmak basacağız.

İçindekiler

    Köpeklerin Aç ve Susuz Olduğu Nasıl Anlaşılır?

    Öncelikli olarak köpeklerin aç ve susuz olduğunu fark edebilmek açısından onların ne kadar temiz ve bakımlı olduğuna dikkat etmek gerekir. Eğer sokakta yaşayan ve tüyleri epey kirli bir köpek gördüyseniz uzun bir süre aç ve susuz kaldığını düşünebilirsiniz. Sıvı kaybı sebebi ile kendi tüylerini temizleyemeyecek, vücudu tükürük üretemeyecektir.

    Aç ve susuz köpeklerde ve yetersiz beslenenlerde çoğunlukla organ yetmezliği hastalıkları görülmektedir. Bu sebeple kapı önlerine mama ve su koymak oldukça büyük önem taşımaktadır. Köpeklerin aç ve susuz kaldığına dair en sık görülen belirtileri de sizler için paylaşıyoruz bu sayede aç veya susuz kalan köpekleri ilk görüşte anlayabilirsiniz.

    • Tüylerinin karmaşık ve pis olması
    • Köpeklerin hareketsiz ve halsiz olması
    • Sürekli uyur bir vaziyette olmaları
    • Sürekli olarak ses çıkartmaları

    Köpekler Kaç Gün Aç Kalır?

    Köpeklerin dayanıklı olduğundan bahsetmiştik ancak onlar ne kadar dirençli olsalar da beslenme konusunda bir noktaya kadar dayanabilirler. Sokak köpekleri ve ev köpekleri arasında tüm yaşam pratikleri ve beslenme şekilleri büyük farklılıklar vardır.

    Sokak köpekleri herhangi bir yerde bulabildiği mamayı, yemek artıklarını tüketebilirken yeni sokağa terk edilmiş bir köpek için durum oldukça korkunç olmaktadır. Onlar mama ve su kaplarının düzenli bir şekilde dolmasına alışık oldukları için sokağa hemen adapte olamaz ve yaşamakta oldukça güçlük çekebilir.

    Köpekler kaç gün aç kalır sorusunun yanıtı aslında doğrudan su ile alakalıdır. Eğer düzenli olarak su tüketebilen bir köpeğin ne kadar süre aç kalabileceğini merak ediyorsanız, köpekler bir veya iki hafta aç kalabilirler. Ancak köpeğin su ihtiyaçları da karşılanmıyorsa bu süre büyük oranda düşecektir.

    Bu dayanıklı vücutlar rağmen hem aç hem de susuz bir şekilde kalan köpekler ortalama üç gün sonra hayatını kaybedebilir. Bu üzücü sonuç en büyük ihtimallerden biridir. Ölümcül derecede olmasa da sınırları zorlayacak bir süre boyunca susuz ve aç kalan köpekler açlıkları ve susuzlukları gidebilse bile hastalığa yakalanabilirler. Köpekler ne sıklıkla beslenmeli diye düşünüyorsanız ilgili içeriğimizi okuyabilirsiniz.

    Köpekler Evde Tek Beslenebilir Mi?

    Köpeğinizi uzun bir süre evde yalnız bıraktığınız zaman mamadan ziyade evin pek çok yerine su koymayı unutmamalısınız. Kapları devirebildiği için fazla sayıda suyun olması yaşaması için oldukça mühimdir. Aynı durum mama için de geçerlidir.  Köpeğinizin tam olarak ne kadar mama yediğini kestirmek oldukça zor olabilir. Kimi zaman çok kimi zaman az tüketebilir. Bu yüzden temkinli olmak onların düzenlerini bozmaması ve aç kalmasının önüne geçilmesi için yeterli olacaktır.

    Mümkün olduğu kadar bu süreçte elimizden gelenin fazlasını yapmak durumu riske atmamak çok mühimdir. Köpekler uzun süreler açlığa dayanamazlar. Bu durumu biraz daha kişiselleştirmek gerekirse köpekler uzun süre insansızlığa da dayanamaz durumdadırlar. Eğer ki uzun bir süre aç ve susuz kalan bir köpek gördüyseniz en kısa sürede uzman veteriner hekime götürmeniz gerekir. Bu durumda direkt gıdaların dışında takviye vitamin ve sıvı alması gerekebilir.

    Köpekler Kaç Gün Susuz Kalabilir?

    Köpeklerin susuz kalması açlıktan dahi önemlidir. Aç bir köpek uzun bir süre bu duruma dayanabilir ve yaşamını sürdürürken susuz köpek için aynı şeyleri söylemek ne yazık ki mümkün değildir. Köpekler en fazla dört gün sürecek şekilde susuzluğa karşı koyabilirler. Susuzluk üçüncü güne girildikten sonra ölümcül etkisini hissettirmeye başlayacaktır.

    Tabii ki bu süre ortam şartlarıyla doğrudan orantılıdır. Yaz aylarında köpeklerin susuzluğa dayanma günleri maksimum iki gündür. Sıcak havalarda özellikle kapınızın önüne sokak hayvanları için mama kapları ve soğuk su koymayı ihmal etmemelisiniz. Evimizde yaşayan köpekler gibi sokak canlıların da hayatlarını korumak ve kollamak bizlerin görevidir.

    Pet_Paw 9128 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor