Köpekler Karpuz Yer Mi?

Köpekler Karpuz Yer Mi?

İnsanlar gibi hayvanlarında beslenme ihtiyaçları vardır. Ağız tadı bizlere göre farklılık gösterir. Örneğin, kedi ve köpek mamaları bizlere kötü veya mide bulandırıcı gelir. Fakat hayvanlar için gayet lezzetlidir. Fakat bazı ortak gıdalar iki tarafında hoşuna gider. Hayvanların karpuza karşı genel olarak bir ilgisi vardır. Köpekler karpuz yer mi sorusuna yanıt olarak evet denilmektedir. Sebebi özetle köpeklerin karpuzu lezzetli bulmasıdır.

İçindekiler

    Köpekler Karpuz Yer Mi?

    Karpuz soğuk ve ferah bir meyve olduğu için köpeklerin hoşuna gider. Özellikle yaz aylarında köpekler tüketmeyi severler. Ayrıca şekerli yapısı ve sulu hali ile kopeklerin daha da hoşuna gider. Bu nedenle genel olarak köpekler karpuz yer. Bu tarz durumla karşılaştığınızda panik yapmanıza gerek yoktur. Herhangi bir aksi durum bulunmaz. İstisnai durumlar görülmediği taktirde veterinere ihtiyaç yoktur.

    Yavru köpekler karpuz yer mi  fikrine yanıt olarak evet denmek doğru olacaktır. Tabi ki belli şartlar ve kurallara uyulduğu taktirde karpuz yer. Buradan ortaya çıkan sonuç zararsız olduğudur. Yavru köpekler hassas oldukları halde karpuz yiyebilir. Karpuzlar yavru köpekler yiyebiliyor ise zararlı değildir mantığını ortaya koyar. Fakat aşırı ve rahatsız edici derecelerde yenmesi yasaktır. Bu nedenle normal tüketimi sorun yaratmaz. Eğer köpeğiniz karpuz seviyor ise ve yemek istiyorsa gönül rahatlığı ile kota koyarak verebilirsiniz. Bu durum herhangi bir sorun yaratmaz. İstisnai durumlar hariç. Karpuz sonucunda ölümcül bir durum yaşanılan vaka görülmemiştir. Sadece fazla tüketimden mide sorunu ve ishal olduğu görülür.

    Köpeğim Karpuz Yiyor Ne Yapmalıyım?

    Köpekler bir çok besin ile beslenir, karpuz da bunlardan biridir. Karpuz tüketiminde pek sorun bulunmaz. Fakat aşırı miktarda karpuz yemesi halinde sıkıntı olabilir. Fazla şekerli olduğu için şeker seviyesini yukarı çeker. Aslında insanlar ile aynı durumu yansıtır. İnsan fazla besin tüketirse sorun yaşar. Köpeklerde aynı şekilde fazla karpuz yerde şeker dengesi bozulur. Ayrıca sulu ve kendine has yapısı sebebiyle ishal durumları olabilir. Mide sorunları gibi durumlarda nadir olsada rastlanır. Bu nedenle evcil köpeğiniz karpuz istiyorsa belli miktarlarda vermenizde fayda var. Her gün yığınla karpuz vermek midesini bozabilir. Kontrollü şekilde verildiği taktirde panik yapılmaya gerek yoktur.

    Eğer bu durumdan aşırı rahatsız iseniz. Yani köpeğinizin fazla karpuz yemesi sizi rahatsız ediyor ve endişeleniyorsanız, bunu önlemek basittir. Eve karpuz alımına dikkat ettiğiniz taktirde sorun ortadan kalkar. Zaten karpuz meyvesi yılın her döneminde bulunan bir meyve değildir. Bu nedenle yaz aylarında saklanır ise önlemek kolay olur. Ancak bu kadar çabaya gerek yoktur. Köpekler rahatça karpuz tüketebilir. Aşırıya kaçmaması halinde sorun teşkil etmez. Bununla birlikte kabuk ve çekirdek konusuna dikkat edilmelidir. Aşağıda ayrıntılı şekilde ele alındığı gibi karpuz kabuğu ve karpuz çekirdeği bağırsak sorunları yaratır. Bu nedenle dikkat edilmelidir.

    Köpeğe Çekirdekli Karpuz Verilir Mi?

    Köpekler karpuz yer mi yanıtı merak edilen en yaygın sorular arasında yer alır. Çünkü köpeklerin karpuza merakı çoktur. Ağız tadı olarak hoşuna gider ve lezzetli bulur. Küçük çocukların süt yerine kola sıvısını sevmesine benzer. Aynı şekilde çikolata seven çocuk durumuna benzer. Fakat karpuz genel olarak su barındırır. Bu sebeple faydalı dahi sayılır. Bizlere faydası bilinir fakat köpeklere de faydalıdır. Ancak belli limitler dahilinde faydası geçerlidir. Aşırı tüketimde fayda zarara döner.

    Köpekler karpuz yerken çekirdek sorunu karşımıza çıkar. Yavru köpekler de karpuz yiyebilir. Fakat çekirdeksiz verilmesi gerekir. Çünkü hassas olan yavru köpekler çekirdek sindirimi konusunda sıkıntı yaşar. Ayrıca boğaza ve boruya takılma olabilir. Bu nedenle çekirdeksiz verilmelidir. Büyük ve yetişkin köpeklerde de çekirdeksiz verilmelidir. 1 2 çekirdek büyük sorun teşkil etmese de sürekli çekirdekle yemesi sorun yaratabilir. Bunun nedeni ise köpekler çekirdeği sindirme güçlüğü çeker. Mide ve bağırsak sorunları görülür. Bu nedenle karpuz verilirken çekirdeksiz verilmelidir. Aksi halde köpeğin midesi rahatsızlık durumu görebilir.

    Çekirdek haricinde karpuz kabuğu içinde aynı durum geçerlidir. Köpeklerin dişleri bizlere göre daha sağlamdır. Bu sebeple kabuğunu yiyebilir. Aynı bağırsak ve mide sorunlarını kabukta yaratır. Fakat çöplerden yemek arayan köpekler genellikle karpuz kabuğunu yemezler. Tercih etmeme sebepleri tadının acı olması ve sert olmasıdır. Koku duyuları ile genellikle kabukları yememek isterler. Tabi ki istisnai durumlar hariçtir. Fakat karpuz çekirdeği için aynı özveriyi göstermezler. Onu ayırt edemeyerek tüketirler. Bu nedenle ayıklanarak verilmelidir.

    Pet_Paw 4312 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor