Köpekler Konuşulanları Anlar Mı?

Köpekler Konuşulanları Anlar Mı?

Köpeklerin sizleri can kulağıyla dinlediğine şahit olmuş olabilirsiniz. Bu gibi durumlarda köpekler konuşulanları anlar mı diye merak ediyorsunuzdur. İlk başta çok çocuksu gelen bu soru ve düşünceler topluluğu köpeğinizin size gösterdiğini dikkatle ciddiye dönebilir. Köpekler sese karşı duyarlı canlılardır ama bu sahiplerini anlamalarına yeterli olur mu?

İçindekiler

    Köpekler Konuşulanları Anlar Mı?

    Yüzyıllardır insanlarla birlikte yaşayan, iyi günde kötü günde yanımızda olan köpeklerin en belirgin özellikleri arasında zekaları gelmektedir. Ciddi anlamda zeki canlılar olan köpekler seslere karşı çok duyarlı ve sağlam duyu yetisine sahip evcil hayvanlardır. İsimlerini çok uzun olmayan sürelerde öğrenebiliyor olmaları köpekler konuşulanları anlar mı sorusunu güçlendirmektedir.

    Köpekler doğrudan konuşulanları anlayabilecek dil bilgisi yeteneğine sahip canlılar değildir. Ancak bu durum söylediklerinizi asla anlamadıkları anlamına gelmemektedir. Köpekler söyleniş biçiminden ve söyledikten sonra yaptıklarınızdan yola çıkarak birçok söylemi anlayabilirler.

    Dünyaca ünlü üniversitelerin yaptığı araştırmaya göre bir köpek ortalama 50-100 arasında kelimeyi aklında tutabilir. Onlara karşı hakaret ettiğinizi, övgüde bulunduğunuzu mimiklerinizden anlayabilirler. Eğitimlerine göre komutları da ezberleyip duyduklarında doğru hareketi yapabilirler.

    Köpekler Sahibini Anlar Mı?

    Köpekler konuşulanları anlar mı konusunda verdiğimiz yanıtları düşünecek olursanız köpekler sahibini anlar mı sorusu kolayca yanıtlanabilir. Evet, köpekler sahiplerinin komutlarını anlayabilir, konuştuklarına mimiklerine göre yanıt verebilir. Köpeğinizin sizi tamamen anlaması için ses tonunuza ve mimiklerinize dikkat etmelisiniz.

    Ayrıca köpeklere karşı kullandığınız kelimelerin yapısı, içerisinde geçen sesli, sessiz harfler de köpeklerin sahibini anlama oranında ciddi değişikliklere neden olmaktadır. Eğer köpeğin sahibini anlamak konusunda zorluk çekmemesini istiyorsanız içerisinde çok fazla sessiz harf geçmeyen, kısa kelimeler ve komutlar kullanılmalıdır.

    Köpeğin sahibini anlaması için birlikte çok uzun süre zaman geçirmeleri ve neredeyse her gün düzenli alıştırma yapılması gerekmektedir. Doğru eğitim söz konusu olduğunda köpekler sahiplerini nispeten anlayabilirler. Ancak en iyi eğitim bile dil öğrenmek konusunda evcil hayvanlarımızı tamamen yeterli düzeye getiremez.

    Pet_Paw 640 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor