Köpekler Mandalina Yer Mi?

Köpekler Mandalina Yer Mi?

Uzun yıllar bizlerle birlikte yaşayan hatta ailemizden birer parça haline gelen köpekler hakkında her şeyi bilmek isteyebiliriz. Bunlardan biride köpekler mandalina yer mi sorusudur. Bilindiği üzere köpekler meyvelere bayılırlar bu nedenle meyve tüketirler. Fakat bazı meyveler bu sevimli dostlarımız için uygun değildir. Peki, mandalina bu meyvelerden birimidir? Gelin birlikte bakalım.

İçindekiler

    Köpekler Mandalina Yer Mi?

    İnsanlar genelde köpeklerin kemik, et veya köpek mamaları yediklerini bilseler de aslında bu sevimli dostlarımız meyveleri de çok sever. Yaşamları boyunca tek tip besin tüketmeleri sağlıkları açısından verimli olmamaktadır. Vücutları tek tip besinle alması gereken vitaminleri alamaz. Bu nedenle vitaminli besinlerde tüketmeleri sağlıkları açısından oldukça gereklidir. Peki, köpekler mandalina yer mi veya bu meyveyi sever mi?

    Sahiplendiğimiz köpeğin bağışıklık sistemi ne kadar yüksek olursa dışarıdaki hastalıklara karşı o kadar dirençli olurlar. Bu nedenle sadece mama veya çeşitleri ile beslemek doğru değildir. Köpeğinize vitamin alabileceği diğer besinlerinde vermeniz gerekmektedir. Vitamin alabileceği besinlerden biri de meyvelerdir. Ne kadar verileceğine ve hangi aralıklara verdiğinize dikkat ederseniz hiçbir zararı olmaz. Köpeğinize verebileceğiniz en vitaminli meyvelerden biride mandalinadır. İçeriğindeki c vitamini sayesinde köpeğinizin sağlığı açısından oldukça tatmin edicidir.

    Bazı mandalinalar çok ekşi oldukları için sevimli dostlarımız tatlarını beğenmezler. Bu sebeple tatlı mandalinaları tüketmeyi çok severler. Ekşi olup olmadığına önce siz baktıktan sonra, tatlı ise köpeğinize verebilirsiniz. Köpekler mandalina yer mi sorusunun cevabı bu şekilde olmaktadır. Mandalinaya düşkünlük sadece köpeklerde yoktur, kediler mandalina yer mi sorusuna da yanıt vermiştik.

    Köpeğime Mandalina Yedirmeli Miyim?

    Beslediğiniz köpeğinize mandalina yedirebilirsiniz. Köpekler tatlı mandalinaları çok severler ve tüketmeleri sağlıkları açısından hiçbir sorun oluşturmaz. Bu meyve oldukça yüksek c vitamini içermektedir. Yemesi ve sindirimi oldukça kolaydır. C vitamini sayesinde hem köpeğiniz bağışık sistemi güçlenir hem de dışarıdan gelecek hastalıklara karşı vücut direnci kazanmış olurlar.

    Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi, sürekli mandalina vermek de zararlı olacaktır. Bu nedenle dengeli bir besin düzeni oluşturmanız gerekmektedir. Eğer köpeğiniz için sağlıklı bir beslenme programı oluşturursanız bu sevimli dostlarımız sağlıklı ve uzun bir yaşamı olur. Köpeğime mandalina yedirmeli miyim sorusunun cevabı bu şekilde olmaktadır.

    Pet_Paw 3079 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor