Köpekler Ne Zaman Yaşlı Sayılır?

Köpekler Ne Zaman Yaşlı Sayılır?

.

Köpek bakımı köpeğin bulunduğu evreye göre yapılması gerekir. Köpekler ne zaman yaşlı sayılır sorusu yavruyken, genç yetişkinken ve yaşlıyken bakımda farklılıklar oluştuğundan merak edilir. Köpekler yaşlandığından çok daha özel bir bakım yapılması gerekir. Genç dönemlerine göre çok daha fazla hasta olacakları için bir köpek yaşlandığında iyi takip edilmelidir.

İçindekiler

     

    Köpekler Ne Zaman Yaşlı Sayılır?

    Köpeklerin ömrü insan ömrüyle kıyaslandığından oldukça kısadır. Köpekler insanlara göre çok daha çabuk yaşlanır. Bir insan 60 yaşından sonra yaşlı sayılırken bir köpek cinsine göre 6 yaşından sonra yaşlı kabul edilebilir.

    Köpek ne zaman yaşlı sayılır sorusunun cevabı köpek ırkları arasında farklılık gösterir. Bazı köpekler 17-18 yıl yaşayabilirken bazı ırklar yaklaşık 10 yıl yaşar. Yavru, yetişkin ve yaşlılık evrelerinin hepsi de bu kısacık ömrün içerisinde geçer.

    Köpeklerin yaşlı olmaları vücut büyüklükleriyle doğduran ilişkilidir. Büyük köpek ırkları daha erken yaşlarda yaşlı sayılırken süs köpekleri daha geç yaşlarda yaşlı sayılır. Yani bir Mastiff 6 yaşında yaşlı sayılırken bir Chihuahua 11 yaşında yaşlı kabul edilir. Çünkü bu köpeklerin yaşam süreleri birbirinden farklıdır.

     

    Köpekler Kaç Yaşında Yaşlı Sayılır?

    Köpeklerin yaşlı olmaları vücut büyüklüğüne bağlı olarak değişir. İri köpeklerde daha hızlı hücre bölünmeleri yaşandığı için bu hayvanlar diğer köpek ırklarına göre daha çabuk yaşlanır. Mesela 7 yaşında ölen dev bir ırk aslında erken ölmemiştir, yaşlandığı için ölmüştür.

    Bu nedenle köpekler kaç yaşında yaşlı sayılır bilmek çok önemlidir. Bunu bilmeyen birçok köpek ebeveyni köpeğinin erken öldüğünü düşünür. Hatta köpeklerinde yaşlılığa bağlı hastalıklar çıktığında şaşırırlar. Köpeklerin yaşlı olarak kabul edilme zamanları şöyledir:

    • Küçük Irk: 11-12 yaş
    • Orta Irk: 8-9 yaş
    • Dev Irk: 6-7 yaş

    Köpeğinizin vücut yapısına bakarak ne zaman yaşlı sayılacağını anlayabilirsiniz. Köpeğiniz yaşlılık dönemine girdiğinde artık ona çok daha iyi bakmanız gerekir. İyi bir bakım köpeklerin ömrünü uzatır. Can dostunuzla birlikte daha uzun yıllarınız olması için ilk andan itibaren ilginizi ve sevginizi eksil etmemelisiniz.

     

    Yaşlı Köpek Nasıl Anlaşılır?

    Köpek sahiplenme düşünceniz varsa sahiplendiğiniz köpeğin yaşlı olup olmadığını bilmek istersiniz. Bir de eski sahibi köpeğin yaşı hakkında net bir bilgiye sahip değilse köpeğin yaşını bulmak tamamen size kalır. Bazıları yaşını öğrenmek için veterinere gitmeyi tercih etse de köpek yaşı veterinere gidilmeden de ortalama olarak tahmin edilebilir.

    Köpeklerin yaşları fiziksel özellikleri kontrol edilerek anlaşılabilir. Köpeğinizin kaç yaşında olduğunu öğrenmek istiyorsanız Köpek Yaşı Nasıl Hesaplanır adlı bloğumuzu okuyabilirsiniz. Rehber niteliğindeki yazımızda bir köpeğin genç mi yoksa yaşlı mı olduğunu detaylı bir şekilde açıkladık.

    Pet_Paw 3381 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor