Köpekler Neden Ağlar?

Köpekler Neden Ağlar?

.

Köpekler oldukça duygusal hayvanlardır. Zaman zaman gözyaşı döktükleri görüldüğünde köpekler neden ağlar sorusu akıllara gelir. Bir köpeğin ağlaması sahibinin adeta yüreğini parçalar. Köpek ebeveyni ağlamanın sebebini bulup onu susturmak ister. Köpeğin ağlaması herkesi tedirgin eder. Köpeğin durumunun iyi olup olmadığı merak edilir. Köpeğin ağlaması ne anlama gelir öğrenildiğindeyse pek çok şey artık yeni köpek sahipleri için daha kolay olur.

İçindekiler

     

    Köpekler Neden Ağlar?

    Köpeklerin ağlamasının birden çok sebebi vardır. Duygusal yanları aşırı gelişmiş olan bu hayvanlar duygularını ağlayarak ifade edebilir. Köpekler neden ağlar bilmeyen yeni köpek sahipleriyse çaresizce onları anlamaya çalışır. Oysa köpeklerin ağlamasının altında yatan o kadar karmaşık nedenler yer almaz.

    Ağlamak köpeklerin iletişim kurma yöntemlerinden birisidir. Ağlamayı çok sık tercih etmeseler de içinde bulundukları durum köpekleri ağlamaya itebilir. Köpeklerin ağlamasının altında yatan genel neden bir şeyler istemektir. Bir şey isteyen ama ne istediğini sahibine ifade edemeyen köpek son çare olarak bunu ağlayarak anlatmaya çalışabilir. Hatta köpekler o kadar zeki hayvanlardır ki isteklerinin olması için duygu sömürüsü yapıyor bile olabilirler. Mesela dışarıya çıkmak isteyen bir köpeğin kapının önünde ağladığı çok sık görülen bir örnektir.

    Köpeklerin sıkça ağladıkları bir diğer neden ise ilgi görmek istemeleridir. Sahibinden yeterince ilgi görmeyen bir köpek ağlayarak var olduğunu göstermeye çalışabilir. Canı sıkılan ve evdekilerin dikkatini çekmek isteyen köpeklerin ağlaması gayet normaldir.

    Hasta olan köpekler yaşadıkları acının etkisiyle ağlayabilir. Köpeğin görünürde herhangi bir sorunu olmamasına rağmen durmadan ağlıyorsa bunun sebebi içerde yaşadığı bir rahatsızlık olabilir Birçok hastalık köpekte ağrıya sebep olur. Köpek gerek yaşadığı acı nedeniyle gerekse de bu acıyı ifade etmek nedeniyle ağlayabilir.

     

    Eve Yeni Gelen Köpek Neden Ağlar?

    Yeni köpek sahiplenen birçok kişinin karşılaştığı durumlardan birisi eve gelen yeni köpeklerin ağlamasıdır. Eve yeni gelen köpek yaşadığı stresten dolayı ağlıyor olabilir. Bulunduğu yerden ayrılması, bambaşka insanlarla karşılaşması köpekleri bir hayli strese sokar. Ona her ne kadar iyi davranılıyor olunsa da korkmasına hiçbir şey engel olamaz. Bu nedenle belli bir süre yeni gelen köpeklerin ağladığı olur.

     

    Gece Köpek Neden Ağlar?

    Bazı köpekler daha korkak karakterli olurlar. Gece köpek ağlamasının nedeni genellikle korku ve endişedir. Karanlıkta gördüğü herhangi bir eşyadan korkup ağlamaya başlayabilirler. Özellikle yavru köpeklerin geceleri çok ağladığı görülür. Çünkü yavrular daha hassas ve korkaktır. Duydukları herhangi bir ses veya gördükleri herhangi bir gölge korkup ağlamaya başlamalarına neden olabilir.

    Korktuklarında sahibinin yanında olmasını isteyen köpekler ağlayıp onu uyandırmaya çalışır. Böylece kendilerini güvende hissederler. Gece ağlayan köpek yavrusunu susturmak için yatağının konumu değiştirilebilir. Birkaç gece uyumadan önce başında beklenebilir. Kendini hala güvende hissetmiyorsa aynı odada uyumak tercih edilebilir.

    Pet_Paw 1005 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor