Köpekler Neden Diyet Yapar?

Köpekler Neden Diyet Yapar?

Köpeklerle ortak sorunlarımız arasında ne yazık ki kilo problemi de vardır ve köpeklerde diyet burada devreye girer. Köpekler neden diyet yapar diye merak ediyorsanız çevrenizde hiç oldukça şişman bir köpek görmemişsiniz demektir. Köpekler için diyet her zaman kilo vermek için yapılmaz elbette. Sağlıklı bir vücuda sahip olmanın temeli olan diyet ve düzenli beslenme sürecini yakından inceleyelim.

İçindekiler

    Köpekler Neden Diyet Yapar?

    Köpeklerin de diyet yapıyor olduğunu duymak sizi şaşırtmış olabilir. Şaşırtmaya devam edeceğiz, sadece diyet yapıyor olmamız ortak değil. Köpeklerle diyet yapma nedenlerimiz de çok büyük benzerlikler gösterir. Köpekler sağlıklı bir vücuda sahip olmak için, mesleklerini devam ettirmek için veya doğrudan çeşitli hastalıklardan kurtulmak için diyet yaparlar. Köpekler neden diyet yapar;

    Artık köpeklerin neden diyet yapmak zorunda kaldığını biliyorsunuz. Diyet yaşanan problemleri tamamen ve direkt ortadan kaldıracak bir tedavi değildir ancak diyet sayesinde köpeğiniz sağlığına kavuşma sürecini hızlandırır. Ciddi hastalıklara yakalanma riskini düşürür ve vücut direncini geri kazanır. Köpekler sağlıklı olmak için diyet yaparlar.

    Köpeğime Diyet Yaptırmalı Mıyım?

    Köpeklerde diyet hakkında konuşurken birçok köpek sever köpeğime diyet yaptırmalı mıyım diye merak edecektir. İnsanlar ister istemez yeni öğrendiklerini, öğrenmek zorunda kaldıklarını uygulamak konusunda tereddüt yaşıyorlar. Köpeğiniz diyet yapmasına neden olacak bir hastalıkla yüzleşmiyorsa doğrudan diyete ihtiyaç duymaz.

    Köpeklere ne zaman diyet yaptırılması gerektiğini veteriner hekimlerden öğrenmek en isabetli yöntem olacaktır. Diyetin ne kadar süreceği ve neden başlamak zorunda olduğunu güzelce anlatacaklardır. Kimi zaman hastalıklardan kurtulmak için, kimi zaman da dengeli beslenmeye geçiş için köpeğinize diyet yaptırmak zorunda kalabilirsiniz.

    Köpeklerde Diyet Programı Nasıl Olmalı?

    Yine insanlarda olduğu gibi köpeklerde de diyet içeriği hakkında onlarca makale, yüzlerce içerik üretiliyor. Hangisinin doğru olduğunu anlamakta zorlanan köpek severler diyet programı nasıl olmalı diye merak ediyorlar. Aslında her köpeğe uygun, her nedene uyumlu bir diyet programı olduğunu söylemek çok büyük bir hata olacaktır.

    Nedenlere, köpeğin cinsine ve ölçülerine göre diyet programı çok büyük değişiklikler gerektirebilir. Diyet uygularken programı veteriner hekiminizden almalı ve mümkün olduğu kadar dışına çıkmamaya çalışmalısınız. Eğer sadece kilo korumak için diyet yapıyorsanız köpeğin harcadığı kadar enerjiyi geri almasını sağlamak yeterli olacaktır. Kalori ölçme cihazları ve yiyeceklerin kalorisi bilgisi yardım edebilir.

    Köpekler İçin Diyetisyen Var Mı?

    Şişman köpeklerin zayıflaması için özellikle uzmanlaşan hekimler var mı diye merak etmenize şaşırmıyoruz. Hemen kabul etmek zor olsa da evet, doğrudan uzmanlığı köpeklerin zayıflaması olan diyetisyenler var ancak bizler için de geçerli olduğu gibi her diyet uzmanıyım diyene güvenmek büyük hata olabilir.

    Gerçekten köpeğinizin sağlığını düşünüyorsanız güvendiğiniz bir veteriner hekimden destek almalı, illa diyetisyen yardımı gerekirse öneride almaktan çekinmemelisiniz. Diyet sanıldığından çok daha ciddi, hastalıklar için yapıldığında çok daha hayati bir uygulamadır.

    Pet_Paw 421 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor