Köpekler Neden Hapşırır?

Köpekler Neden Hapşırır?

Sevimli patililerin sık sık hapşırması köpekler neden hapşırır sorusunu akıllara getirir. Birçok köpek ebeveyni hapşırdığı için köpeğin hasta olduğu endişesine kapılır. Bu endişeler yersiz değildir. Köpeklerin hapşırmasının altında yatan bazı sağlık sorunları vardır. Hapşırık ise bu hastalıkların belirtisidir.

İçindekiler

    Köpek sık sık hapşırdığında bir şeyleri ters gittiği anlaşılıp gereken adımlar atılmalıdır. Bazen ise hepimizin başına gelecek basit nedenlerden dolayı hapşırırlar. Böyle durumlarla karşılaşıldığında endişelenmeye hiç gerek yoktur.

    Köpekler Neden Hapşırır?

    Köpekler neden hapşırır sorusuna verilebilecek birçok farklı cevap vardır. Görünürde hiçbir şey yokken köpeğiniz bir anda hapşırdıysa ve bu hapşırık tekrara etmediyse burnuna toz kaçmış olabilir. Bahar aylarındaysanız polenden etkilenmiş olabilir. Bulunduğu odada ağır parfüm veya oda kokusu sıkıldıysa bundan rahatsız olmuş olabilir. Görüldüğü gibi köpekler gündelik birçok sebepten dolayı hapşırıyor olabilir.

    • Toz,
    • Grip,
    • Alerji,
    • Soğuk Algınlığı,
    • Üst Solunum Yolları Enfeksiyonu.

    Köpeklerin hapşırmasına neden olan ciddi durumlarda vardır. Köpek temiz ve kokusuz bir ortamda olmasına rağmen sürekli hapşırır. Bu hapşırmalarına bazı sağlık sorunlarının habercisi olduğu söylenebilir. Herpes ve kalivirüs gibi virüsler köpeklerin hapşırmasına neden olur.

    Köpek Hapşırması Nasıl Geçer?

    Köpek hapşırmasının geçmesi için öncelikle hapşırmaya neden olan durum ortadan kaldırılmalıdır. Köpekler genellikle toz ve haşerelerden dolayı hapşırırlar. Bu nedenle köpeğin yaşadığı ortamı temizlemek, yatağını havalandırmak, kumunu değiştirmek rahatlaması açısından iyi olur. Köpeklerde hapşırmaya en fazla yol açan ikinci neden ise kokulardır.

    Köpeğin yanında sigara içiliyorsa, yoğum oda parfümü sıkılıyorsa, odada tütsü vs. yakılıyorsa bunlardan dolayı hapşırması çok muhtemeldir. Köpeği bu kokulardan uzaklaştırıp temiz havaya çıkarmak hapşırma sorununu ortadan kaldıracaktır.

    Köpek Hapşırması İnsana Geçer Mi?

    Köpeklerin insanlara bazı hastalıkların geçmesi muhtemeldir. Bu nedenle hapşıran bir köpek gören kişiler bulaşıcı olabileceği korkusuyla yaklaşmak istemez. Oysa köpek hapşırması insanlara geçebilecek bulaşıcı bir sağlık sorunu değildir. Hapşırmanın temelinde bazı enfeksiyonlar olması sizi ürkütmesin. Herpes, kalivirüs gibi enfeksiyonlar köpeklerden insanlara bulaşamazlar.

    Bu nedenle hapşıran bir köpek görürseniz gönül rahatlığıyla yardım edebilirsiniz. Minik dostlarımızı yardımcı olduğumuzda daha az acı çeker ve hızlıca toparlanırlar. İhtiyaç duydukları ilgi ve şefkati hiçbir zaman onlardan esirgememeliyiz. Eğer farklı bir hastalıktan şüpheleniyorsanız uzman hekimlere danışmalısınız.

    Pet_Paw 1880 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor