Köpek severler köpeklerin sabunlarla oyun oynadığına şahit olmuşlardır. Ancak bazı köpekler neden sabun yalar ve bir kalıp sabunu yerse ne olur gibi soruların tekrar edilme sıklığına bakacak olursak köpekler sadece sabunlarla oyun oynamıyor demektir. Neden tadına bakmasınlar ki...

İçindekiler

    Köpekler Neden Sabun Yalar?

    Köpekler tam anlamıyla birer oyun makinası gibi davranırlar. Yaşları ve olgunlukları ne kadar ileri düzeyde olursa olsun oyun oynamayı her zaman severler. Bu oyunlar içerisinde kimi zaman oyuncak, top gibi masum eşyaları kimi zaman da sabun gibi zararlı maddeleri kullanırlar.

    Köpekler neden sabun yalar diye merak ediyorsanız merakınızı giderecek şey tam olarak bu oyun sevdasıdır. Köpekler etraflarında buldukları eşyalarda oyunlar oynamayı, onları koklamayı ve bazen de yalamayı çok severler. Belki de bu güzel özellikleri için onları seviyoruz, kim bilir?

    Köpeklerin sabun yalamasının tek nedeni meraklı ve oyun sever olmaları değil tabii. Açlık hissettiklerinde veya burunlarına güzel bir koku geldiğinde bazı şeyleri yalamak, ısırmak istemeleri kadar doğal bir şey yoktur. Köpekler yiyebileceklerini düşündükleri için, tadına bakmak için de sabun yalayabilirler. Kediler neden sabun yalar sorusuna da yanıt vermiştik.

    Köpekler sabun yaladığında neler olabileceğini anlattık ama neler olmayacağı hakkında da bir örnek vermek isteriz. Çizgi filmlerden alışık olduğumuz sabun yutulduğunda, salandığında baloncuk çıkartma durumu yaşanmaz. Köpeğimizin ağzından baloncuklar çıkmasını istemezdik herhalde, sağlıklı olduğundan emin olsaydık belki isteyebilirdik.

    Köpekler Sabun Yerse Ne Olur?

    Köpeğinizin sabun ve benzeri temizlik malzemeleriyle oynadığını, ilgilendiğini gördüğünüzde aklınıza gelecek ilk soru köpeğim sabun yerse ne olur olması çok doğaldır. Bu süreçte köpeğinize neler olacağı, nasıl bir ilk yardım yapılması gerektiği ve işin ne kadar ciddi olduğunu köpek sahipleri tarafından bilinmelidir.

    Köpekler sabun yediğinde mide bulantısı, kusma, ateşlenme gibi sorunlarla karşılaşabilirler. Olası sonuçların ne kadar ciddi boyutlarda yaşanacağı tamamen sabunun içeriğine ve köpeğin ne kadar miktarda sabun yediğiyle alakalıdır. Eğer köpeğiniz bir kalıp sabun yediyse bu belirtilerden birkaç tanesini kesinlikle gösterecektir.

    Köpeğinizin sağlığı hakkında endişeleniyorsanız, bazı semptomların da artarak ortaya çıktığını ve azalmadığını düşünüyorsanız daha fazla zaman kaybetmeden bir veteriner hekim desteği almalısınız. Köpeğinizin sabun yalamasını ve sabun yemesini engellemenin en kolay yolu temizlik ürünlerini, sabunları köpeklerin ulaşabileceği noktalardan uzakta tutmaktır.

    Pet_Paw 540 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor