Köpekler Neden Sinirlenir? Nasıl Sakinleşir?

Köpekler Neden Sinirlenir? Nasıl Sakinleşir?

Köpek sahipleri köpeklerin mutluluğu ve sağlığı için pek çok çaba gösterse de köpekler kimi zaman sinirli ve agresif davranışlar sergileyebilir. Böyle durumlarda köpekler neden sinirlenir diye merak edebilirsiniz. Köpeklerde oldukça sık görülen bu davranışların pek çok sebebi olabilir. Pek çok köpek birbirinden davranış ve fiziksel yönlerden dolayı farklı olsa da köpekleri sinirlendiren belli başlı durumlar söz konusudur. 

İçindekiler

    Köpekler Neden Sinirlenir?

    Köpekler sinirlendikleri zaman saldırgan davranışlar sergileyerek tuhaf bir şekilde miyavlar ve adeta konuşur halde sesler çıkarabilirler. Köpek sahipleri için oldukça ilginç bir durum olsa da bazen endişe de yaratabilir. Köpek sahipleri bu duruma her ne kadar alışmış olsa da çoğu zaman saldırgan tavırlar onları ve çevrelerini korkutabilir.

    Aslında köpeklerin sinirlenmesi oldukça doğal bir durumdur. Konuşarak kendilerini ve sıkıntılarını ifade edemedikleri için kimi zaman mimikleriyle kimi zaman da patileriyle rahatsız olduklarını dile getirebilirler. Doğası itibariyle avcı oldukları için de bu hareketleri oldukça normal karşılanmaktadır.

    • Köpeğinizin canı yandıysa muhakkak sinirlenecek ve tepki gösterecektir.
    • Eğer köpeğinizi korkutan bir durum yaşandıysa sinirlenebilir.
    • Stres altında olmasına gerektiren durumlarda.
    • Eski bir travması söz konusu ise muhakkak öfkelenebilir.
    • Hormonal sebepler yüzünden de sinirlendikleri görülmektedir.

    Sokak köpeklerinin kendilerini savunmak ve korumak için sinirli, saldırgan bir yapıda olmaları ise oldukça normaldir. Pek çok zaman birbirlerine karşı da agresif olabilirler. Ancak sahipli köpeklerde bu durumu nadir görmekteyiz. Köpekler neden sinirlenir maddeler halinde sebeplerini açıklayacağız.

    Köpekler Nasıl Sakinleştirilir?

    Köpekleri sakinleştirmek için belli başlı yöntemler bulunmaktadır. Bunlardan biri sabırlı olmamız gerektiği diğeri ise köpeklere nasıl yaklaşılması gerektiğini bilmektir. Her köpek birbirinden farklı tavırlara sahiptir. Aynı şeyleri tüm köpekler için söylemek doğru olmasa da bazı genel bilgiler doğrultusunda köpeklerin nasıl sakinleştirileceğini açıklayacağız.

    • Köpeğinizin sinirlendiğinden emin olduktan sonra onun neye sinirlendiğini anlamamız gerekir.
    • Köpeğin ısırma ya da tırmalamasını önlemek için kesinlikle bazı önlemler alınmalıdır.
    • Köpeklerin sinirliyken sakinleşebilmesi için iyi hissedeceği güvenli sakin alanlar oluşturulması gerekir.

    Tüm bu detayları yerine getirmenize rağmen köpeğiniz sakinleşmiyor ve bu kronik bir hal aldıysa mutlaka uzman veteriner hekimden destek almanız gerekir. Sizlerle paylaştığımız yöntemler normal bir sinir ve öfke durumundaki köpekler sakinleştirecek basit yöntemlerdir. Yeterli olmuyorsa durum daha ciddi demektir.

    Köpekleri Sakinleştirmek İçin Ne Yapılmalı?

    Köpekleri sakinleştirmenin en kolay yolu onun güvende hissetmesini sağlamaktadır. Köpeğiniz kendisini değerli hissettiğinde ve güvende olduğundan emin olduğunda öfkelenmesi, sinir krizlerine girmesi için hiçbir neden yok demektir. Köpeğinizin güvende olduğunu hissetmesi için neler yapmanız gerektiği merak ediyorsanız bu konuda alışkanlıklarınızı gözden geçirmelisiniz.

    Birlikte yaptığınız etkinlikler, köpeğinizin düzenli kullandığı eşyalar ve sizin ses tonunuz, sakinliğiniz köpeğinize her şeyin normal olduğunu hissettirecek, köpeğinizi güvende hissettirecek en önemli adımlardır. Siz sakinliğinizi koruyamazken köpeğinizi sakinleştirmeniz neredeyse mümkün değildir.

    Pet_Paw 1507 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor