Köpek sahipleri köpeklerinin normal davranışlarının dışına çıktıklarını kısa sürede fark edebilirler. Köpekler neden titrer sorusunun cevap beklemesi ve köpek severler tarafından da merak edilmesinin nedeni bu ilgi ve alakalıdır. Köpeğinizle yakından ilgilenmeniz sorunları hızlı fark etmenize, çabuk çözmenize yarar.

İçindekiler

    Köpekler Neden Titrer?

    Köpekler de biz insanlar gibi bir vücuda sahiptirler. Köpeklerin vücudu koşullara göre tepki vererek hem köpeğinizi hayatta tutmaya çalışır hem de ortama ayak uydurmaya çalışır. Belli başlı durumlarda köpeklerin titrediğini görebilirsiniz ancak bunu görmek sorunu çözmek için yeterli değildir. Hem köpeğinizin titrediğini erken fark etmeli hem de köpekler neden titrer sorusuna yanıt bulmalısınız.

    • Soğuk
    • Yüksek Ateş
    • Korku

    Köpeklerin titremesini doğrudan kuduz gibi hastalıklara bağlamak büyük hata olacaktır. Kuduz benzeri hastalıklar genellikle köpeklerin zayıf olmalarından, hastalıklara karşı güçsüz kalmalarından kaynaklanmaktadır yani asıl neden köpeğin listemizdeki sorunlardan dolayı bağışıklık sistemlerinin zayıflamasıdır. Köpekler neden titrer sorusunun doğru yanıtı sistemlerinde yaşanan düzensizliklerdir.

    Köpekler Üşüdükleri İçin Titrer Mi?

    Listemizde ilk olarak belirttiğimiz maddelerden birisi de soğuk olmuştu. Köpekler soğuk havalarda üşüdükleri için titreyebilirler. Köpeklerinizin soğuktan titrememesi için bazı önlemler almayı düşünebilir veya doğrudan köpeklerinizi soğukla baş başa bırakmamalısınız. Daha önce köpekler üşür mü diye bir içerik üretmiştik.

    Üşümenin yanında köpeklerin yüksek ateş nedeniyle de titreyebileceğinden bahsettik. Köpeklerin ateşlenmesinde de üşümenin büyük sorumluluğu vardır. Soğuk algınlığı köpeklerin ateşlenmesine neden olabilir. Köpeklerde ateş nasıl düşürülür gibi içerikleri okuyarak sorun yaşanmadan önce önlem alabilirsiniz.

    Pet_Paw 1198 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor