Köpekler Üzülünce Ne Yapar?

Köpekler Üzülünce Ne Yapar?

İnsanoğlunun en uzun soluklu ilişkileri arasında yer alan köpekler bizlerle o kadar uzun zamandır bir arada yaşamaktadırlar ki çoğu özelliğimizi edinmişlerdir. Sadece bizden öğrendikleriyle olmasa bile, bazen o kadar moralleri bozuk gezerler ki, köpekler üzülünce ne yapar gibi sorular köpek sahiplerinin aklında çözüme kavuşmayı beklerler. Köpek severlerin merak ettiği sorulardan birisine yanıt arayalım, köpekler üzülünce ne yapar?

İçindekiler

    Köpekler Üzülür Mü?

    Öncelikle evimizi paylaştığımız, hayatımıza aldığımız canlıların hislerin ne kadar kuvvetli olduğu, kalplerinin ne kadar kırılgan olduğu konusunda bilgi sahibi olmamız gerekiyor. Birçok köpek sahibinin daha önce yaşadığı veya duyduğu üzgün köpek anısı vardır. En basit örnekle, evdeki eşyalara zarar veren köpeklerin sahiplerini gördüklerinde ne kadar üzgün ve utangaç göründüklerini gerek birebir gerçek hayatta, gerek videolarda gözlemlemişsinizdir. Peki, köpekler üzülür mü?

    Köpekler hisleri kuvvetli hayvanlar arasında yer alırlar. Bir hayatı paylaştıkları dostları, sahiplerinin duygularını anlayabilirler ve farklı nedenlerle üzülebilirler. Köpeğinizin ruh halini hareketlerinden kolaylıkla anlayabilirsiniz. Tıpkı insanlarda olduğu gibi köpeklerde de mutluluk ve üzgünlük doğrudan hareketlere yansır. Köpeğinizin ne hissettiğiniz merak ediyorsanız köpekler üzülünce ne yapar sorusuna yanıt almalısınız. 

    Köpekler Üzülünce Ne Yapar?

    Üzüldüğünü en çok belli eden canlılar arasında köpekler vardır dersek abartmış sayılmayız. Sadece karşınızda duruşlarında bile duygularını belli eden köpekler, normal oturuşlarının aksine kafaları yukarıda, gözlerinizin içine bakıyorlarsa sizden bir şey bekliyorlar demektir. Eğer köpeğinizin istediği şey hakkında, sizden beklentilerine olumsuz yanıt verirseniz köpeğinizin üzüldüğünü doğrudan görmüş, tecrübe etmiş olursunuz. Köpeğinizin üzüldüğü anı görmek, köpeğinizin üzülünce ne yaptığını gözler önüne serer. 

    Köpekler üzüldüklerinde doğal hareketlerinin dışına çıkarlar. Adıyla seslendiğinizde verdikleri tepkileri vermek yerine, duymazdan gelebilir ve sese doğru bakmamayı tercih edebilirler. Ayrıca köpekler üzgün hissettiklerinde tuvalet ve uyku düzenlerini terk edebilirler. Depresyona kadar gidebilen bu üzgünlük hali köpeklerin yemek yeme, su içme gibi hayati ihtiyaçlarını bile ertelemelerine neden olabilir. 

    Köpekler Neden Üzülür?

    Köpekler üzülür mü ve köpekler üzülünce ne yaparlar sorularına yanıt verdikten sonra köpeğinizin üzgün olup olmadığına kanaat getirebileceğinizi düşünüyoruz. Artık köpeğinizin üzgün olup olmadığını biliyorsunuz ama üzgün olan bir köpeğin neden üzgün olduğunu tahmin etmeniz zor olabilir. Bilgi sahibi olduktan sonra köpeğinizin ne nedenle üzülmüş olduğunu da anlayabilirsiniz. 

    • Köpekler depresyona girdiklerinde,
    • Yaşadıkları yer değiştiğinde,
    • Uyku düzeni değişikliklerinde,
    • Hasta olduklarında,
    • Sahipleri tarafından kaba davranışlarla karşılaştıklarında,
    • Rahatsız edildiklerinde,
    • Düzenleri bozulduğunda üzülürler.

    İnsanlarla çok benzer nedenlerle üzüntü duygusunu taşıyan köpekler, kızgınlık dönemlerine girdiklerinde de yerine göre üzgün veya kızgın olabiliyorlar. Köpeğinizin üzgün olduğunu anlamaktan çok daha önemli olan bir husus vardır. Üzgün olan köpeğinizi nasıl mutlu edeceğinizi öğrenmek isteyebilirsiniz.

    Köpeklerin Üzüntüsü Nasıl Geçer?

    Köpeğinizin üzgün olduğunu fark ettiyseniz kısa zamanda moralini yerine getirmek için çalışmalara başlamalısınız. Aksi taktirde köpeğinizin duygu kırıklığı depresyona kadar ilerleyebilir ve geri dönüşü olmayan sorunlara neden olabilir. Köpeğinizin üzüntüsünü geçirmek, onarmak için ödül maması olarak kullandığınız mamalardan faydalanabilir ve köpeğinizin sevdiği oyunları oynayarak mamaların üzerine başarılı olduğunu dostunuza hissettirmelisiniz. 

    Sadece ödül ve oyunlarla değil köpeklerimiz duygusal olarak da sakinleştirilebilir ve duyguları değiştirilebilir. Köpeğinizle vakit geçirerek, ona sarılarak üzüntüsünü paylaşabilir ve güne daha neşeli devam etmesini sağlayabilirsiniz. Köpeklerin üzüntüleri sahiplerinin ilgi ve sevgileriyle geçer. Sevgi, ilgi sadece köpekler için değil her canlı için en güçlü ilaç olabilir. 

    Pet_Paw 1569 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor