Köpekler hakkında konuşurken onlardan birer insanmış gibi bahsederiz. Ancak köpekler üzülür mü diye, onların da bizlere karşı alınma, küsme gibi duyguları var mı diye pek düşünmeyiz. Köpeğinizin özellikle ruhsal olmak üzere ruhsal ve bedensel sağlığını korumak için onların üzülüp üzülmediğinin farkında olmalısınız. Köpekler üzülür mü yakından inceleyelim.

İçindekiler

    Köpekler Üzülür Mü?

    Öncelikle köpeklerin insanlarla benzer duyguları doğrudan yaşadığını düşünmenizi istemeyiz. Ancak bizlerin isim verdiği, duygu yoğunluğu sonucu ortaya çıkardığı çoğu tepkiyi verebilirler. Köpeğinizle olan ilişkinize her zaman dikkat etmeli ve size karşı olan duygularını mümkün olduğu kadar kötüye kullanmamalısınız. Köpeğiniz sizden bir şey istediğinde bunu kolayca anlayabilirsiniz. İstediğini yapmazsanız ne olur, köpeğiniz üzülür mü?

    Köpekler hisleri kuvvetli, bağlanmaya meyilli canlılardır. Birlikte yaşadıkları insanların duygularına ve davranışlarına da karşılık vermektedirler. Eğer köpeğinizin gerçekten istediği bir şeyi yapmazsanız, köpeğinize kötü davranırsanız veya kaba olur, sevginizi göstermezseniz köpeğiniz üzülebilir. Evet, köpekler üzülür. Üzüntünün kaynağı çok büyük oranda ilgisizliktir. Köpeğinizle ilgilendiğiniz sürece üzülmesinden korkmanıza gerek kalmaz.

    Köpekler Üzülünce Ne Yapar?

    Köpeklerin üzüldüğünü öğrendiğinizde ciddi bir yıkıma uğramış olabilirsiniz. Daha önce köpeğinizin yaptığı bazı davranışların aslında üzüntüsünden kaynaklandığını, köpeğinizi belki de gerçekten üzdüğünüzü düşünüyorsanız köpekler üzülünce ne yapar sorusuna yanıt bulmalısınız. Köpeklerin sergiledikleri davranışlar neler hissettiklerini anlamanızda büyük rol oynamaktadır.

    Listemizdeki çoğu tutumun köpekler için pek uygun olmadığını düşünebilirsiniz ancak neredeyse tüm üzülme sonucu yaşanan durumlar için detaylı bir içerik oluşturmuştuk. Köpekler üzüldüklerinde sahiplerine karşı davranışlarını değiştirir, sahiplerinden uzaklaşmak isterler. Eski enerjilerinden eser kalmazken, yemek yemeyi reddedebilir hatta tuvalet eğitimi gibi bazı eğitimlerini yok sayabilirler.

    Köpekler Neden Üzülür?

    Köpekler üzülür mü sorusuna yanıt verirken köpeklerin nasıl davranışlar sonucu üzüldüğüne de cevap vermek gerekir diye düşünüyoruz. Köpeğinizi üzmemek istiyorsanız, daha mutlu bir hayata devam etmesini umuyorsanız köpekler neden üzülür sorusuna yanıt bulmalısınız. Ancak bu şekilde köpeğinizin üzülmesine tamamen engel olabilirsiniz. Köpeğinizin üzüldüğü durumlarda çaresiz kalmamak için onları üzmemelisiniz.

    • Yaşadıkları yer değiştiğinde,
    • Uyku düzeni değişikliklerinde,
    • Hasta olduklarında,
    • Sahipleri tarafından kaba davranışlarla karşılaştıklarında,
    • Rahatsız edildiklerinde,
    • Düzenleri bozulduğunda üzülürler.

    Köpekler neden üzülür sorusuna yanıt olarak verdiğimiz maddeleri kendi hayatınızda da düşünecek olursanız köpeklerin insanlarla benzer nedenlerle üzüldüğünü anlayabilirsiniz. Köpekler sahiplerinin onları düşünmeden hareket etmelerinden büyük rahatsızlık duyarlar. Eğer köpeğinizi üzmemek istiyorsanız onlara olan ilginizi ve sevginizi ilk köpek sahiplendiğiniz gün gibi sürdürmelisiniz.

    Köpeklerin Üzüntüsü Nasıl Geçer?

    Köpeğinizin üzebildiğini anlamak, üzüldüğünü görmek ve neden üzüldüğünün farkına varmak sadece bir başlangıçtır. Önemli olan köpeklerin üzüntüsü nasıl geçer konusunda fikir sahibi olmak ve köpeğinizin ruh halini eski haline getirebilmek için doğru hamleler yapmaktır. Köpeklerle yaşamanın en sağlıklı ve köpekler için huzurlu hali de köpeklerin üzüntüsünü geçirmektir. Her köpek cinsi üzülebilir ancak hepsinin üzüntüsü farklı geçer.

    Köpeğiniz üzgün diye ona sınırsız ödül maması ve sınırsız oyun imkanı vermek köpeğinizin üzüntüsünü geçirmez aksine aranızdaki bağı zedeleyebilir. Bir canlının üzüntüsüne son vermek için yapmanız gereken tek şey onunla ilgilendiğinizi göstermek, kalbini kırdığınız davranışı tekrar tekrar sergilememektir. Köpeklere aranızdaki bağı sıkı tutmalı onları fazla zorlamamalısınız.

    Pet_Paw 1048 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor