Köpekler Yüzebilir Mi?

Köpekler Yüzebilir Mi?

.

Köpeklerin yüzüp yüzemediği her zaman tartışma konusu olmuştur. Köpekler yüzebilir mi bilmeyen birçok kişi, köpeklerin suya girdiğinde neler yapabileceğini çok merak etmektedir. Sevimli tüylülerle birlikte yüzmek isteyen sahipleri yüzüp yüzemeyeceği konusunda emin olmak ister.

İçindekiler

     

    Köpekler Yüzebilir Mi?

    Köpeklerin doğuştan çok iyi yüzücü oldukları düşünülür ancak bu tüm köpek ırkları için geçerli değildir. Bazı köpekler suda bulunmayı, yüzmeyi severken bazıları yüzmekten korkabilir. Bu nedenle köpekler yüzmeyi biliyor sanılarak herhangi bir köpek suya bırakılmamalıdır. Sonucunda boğulma vakaları ile karşılaşılabilir.

    Köpeğinizin de sizinle birlikte yüzmesini istiyorsanız ona yüzmeyi öğretebilirsiniz. Bir insan nasıl yüzmeyi öğreniyorsa köpekler de aynı şekilde yüzme öğrenebilir. Bir süre suya alıştırıp ardından yüzme öğretilmeye başlanabilir. Köpeğinizin bazı sağlık sorunları varsa denize veya havuza girmeden önce veterinerinize danışın. Yüzme bazı hastalıklara iyi gelmeyebilir.

     

    Hangi Cins Köpekler Yüzer?

    Bazı köpekler yüzme konusunda diğer cinslere göre çok daha başarılıdır. Suya girdiklerinde usta bir yüzücü gibi istedikleri her yere yüzebilirler. Bu köpeklerin iyi yüzücü olmalarının altında bazı genetik özelliklerinin katkısı olduğu düşünülmektedir.

    Yüzebilen köpek cinslerinin birkaçı şöyledir:

    • Golden Retreiver
    • Irlanda Setter
    • İngiliz Setter
    • Newfoundland
    • Maltese Terrier
    • Cocker
    • Labrador Retreiver

    İyi yüzücü olarak adlandırabileceğimiz bu köpekler güçlü bacaklara sahiptir. Güçlü bacakları sayesinde suda çok iyi ilerleyebilirler. Kısa ve küçük bacaklara sahip köpeklerin yüzme konusunda pek iyi olmadıkları bilinmektedir.

    Pet_Paw 1904 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor