Köpeklerde Açık Yaraya Hangi Krem Sürülür?

Köpeklerde Açık Yaraya Hangi Krem Sürülür?

Yoldaşlığıyla, dostluğuyla hayatımıza renk katan köpeklerin sağlığı bizler için çok önemlidir. Köpeklerde açık yaraya hangi krem sürülür sorusunun bu kadar çok sorulmasının nedeni de köpeklerin sağlığının korunmaya çalışılmasıdır.

İçindekiler

    Köpekler hareketli, eğlenceli ve oyun seven canlılar oldukları için vücutlarında çizikler, kesikler hatta yaralar görmek mümkündür. Böyle durumlarda çaresiz kalmamak için yaraya nasıl müdahale edilir ve açık yaraya hangi krem sürülür gibi soruların yanıtlarını bilmeniz gerekir.

    Köpeklerin Yarası Nasıl Temizlenir?

    Köpeklerin yaralarını temizlemek enfeksiyon riskini büyük ölçüde azaltacaktır. Bu nedenle yara oluştuktan sonra yaranın erken fark edilmesi ve en kısa sürede temizlenmesi çok ama çok önemlidir. Köpeklerin yarası nasıl temizlenir bilmiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

    • Köpeğinizde de açık yara gördüğünüz taktirde ilk olarak enfeksiyon oluşumunu önleyecek ilaç ve ürünleri sürmeniz gerekir.
    • Köpek yarası olan açık bölgenin serumla birlikte özenle ve dikkatli şekilde temizlenmesi gerekir. Serum açık yarayı temizleyerek herhangi bir enfeksiyon oluşumuna engel olmaktadır.
    • Köpek yaralarını temizlemek için bitkisel yöntemler de deneyebilirsiniz. Özellikle sarı kantaron yağı, papatya çayı oldukça faydalı antioksidanlar içermektedir. Köpeğinize bu bitkileri uygulamadan önce alerjisi olup olmadığına dikkat etmelisiniz.
    • Antibiyotik etkili kremler kullanmak köpeklerde açık yaranın en hızlı şekilde tedavi edilmesine yardımcı olacaktır. Kremleri kullanmadan önce veteriner hekime danışmalı ve yara için uygun kremi kullanmalısınız.

    Okurken, uygularken kolaylıkla fark edebileceğiniz gibi bu yöntemlerin tamamı köpeğinize uygulandıktan sonra köpeğiniz tarafından ulaşılmaması gereken yöntemlerdir. Yani kremi, bitkileri, ilaçları köpeğiniz yalamamalıdır. Daha önce kedilerde açık yaraya hangi krem sürülür sorusuna yanıt vermiştik, köpekler için de açıklayıcı bir yanıt vermenin zamanı geldi.

    Köpeklerde Açık Yaraya Hangi Krem Sürülür?

    Köpeklerde açık yaraya hangi krem sürülür diye merak ediyorsanız doğrudan yanıt bulmanız mümkün değildir. Yanıt bulduğunuzu düşünüyorsanız da yanıldığınızı üzülerek söyleyebiliriz. Çünkü her yaranın ilacı aynı değildir. Köpeklerde açık yaraya sürülecek kremler yaranın oluş nedenine ve derecesine göre değişiklik göstermektedir.

    Açık yaraların gözlendiği köpeklerde biz insanların kullandığı açık yara kremlerinin kullanılması zararlı değildir ancak tekrar etmek gerekir ki en doğru yöntem veteriner hekiminizin onayını almaktır. İz bırakmayacak, daha çabuk iyileşme sağlayacak en sağlıklı kremi veteriner hekimler köpeğiniz için önerecektir.

    Pet_Paw 9632 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor