Köpeklerde Astım Belirtileri Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri

Köpeklerde Astım Belirtileri Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri

İnsanlarda en sık rastladığımız solunum yolu hastalıklarından olan astım köpekler için de bir sorundur. Köpeklerde astım belirtileri, tedavi yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmak her köpek sahibinin mutlak sorumlulukları arasındadır. Köpeğinizin astım ile uzun süre temasta olması ileride büyük sorunlar yaşamasına neden olabilir.

İçindekiler

    Köpeklerde Astım Nedir?

    Köpeklerde görülen astım ile insanlar olarak yaşadığımız, bildiğimiz astım tamamen aynı hastalıktır. Aslında kendi başına bir hastalık olarak geçerli olmayan, başka hastalıklardan dolayı bağışıklık sistemi zayıflamış köpeklerde belirli nedenlerle ortaya çıkan astım günümüzün en büyük sorunları arasındadır. Köpeklerin en çok yaşadığı hastalıklardan olmasına rağmen bazı köpek sahipleri köpeklerin astım olduğunun farkına bile varamazlar.

    Köpeğinizin yaşadığı problemin astım ile bağlantılı olup olmadığını anlamak için köpeklerde astım nedir, köpek astımı belirtileri ve nedenleri öğrenmelisiniz. Köpeklerde yaşayan herkesin bilmesi gereken konuların başında gelen astım doğrudan köpeğiniz üzerinde tehlike arz etmese de diğer hastalıklarla birleşerek ciddi problemler yaratabilir. Köpeklerde astım köpeğinizin bağışıklık sisteminin zayıflığından ve ortamın sağlıklı olmamasından beslenir.

    Köpeklerde Astımın Nedenleri

    Köpeklerin de astım şikayetleriyle yüzleşebileceğini, astım olabileceğini söylemiştik. Öncelikle bir köpeğinizin astım olması için daha öncesinde başka sağlık problemleriyle yüzleşmiş ve bağışıklık sisteminin zayıflaması gerekir. Sonrasında eğer köpeğin yaşadığı ortamda astım olmasına neden olabilecek şartlar da aktifse köpeğinizin astım olması kaçınılamaz bir durumdur. Köpeklerde astımın nedenleri;

    • Toz,
    • Polen,
    • Mevsim Değişikliği,
    • Sigara Dumanı,
    • Küf,
    • Parfüm, Deodorant,
    • Aşırı Nem,
    • Duman ve Buhardır.

    Köpeğinizin astım olmasını engellemenin en temel yolu köpeklerde astımın nedenlerini iyi öğrenmek ve benimsemektir. Bu şartları ortadan kaldırarak, köpeğinize uygun koşulların varlığından emin olursanız köpeğinizin astım ile yaşamak zorunda kalmamasını sağlayabilirsiniz. Köpeklerde astımın nedenleri çoğunlukla insan kaynaklı olsa da coğrafi nedenlerle de ortaya çıkabilir.

    Köpek Astımının Belirtileri

    Nedenler arasında evinizde oluşan bazı durumların olduğunu düşünüyorsanız köpeğinizin astım olup olmadığını anlamak için köpek astımının belirtilerini iyi takip etmelisiniz. Köpeğinizi düzenli izleyerek ve gözlemleyerek astım olup olmadığını anlayabilirsiniz. Köpek astımının tek başına ciddi bir rahatsızlık olmadığını söylemiştik ama belirtilere bakacak olursanız ciddi sonuçları olduğunu da görebilirsiniz. Köpek astımının belirtileri;

    • Nefes alıp verirken hırıltı,
    • Hareket sonrası nefes darlığı,
    • Öksürme,
    • Ağızdan nefes alma ve verme,
    • Kusma,
    • Göz akıntısı,
    • Halsizlikolarak söylenebilir.

    Köpeklerde astım belirtileri gösteren bir köpekle karşılaşmanız durumunda en kısa sürede veteriner hekim desteği almasını sağlamalısınız. Astım yüzünden acil bir müdahale gerekliliği olmasa bile astım olmasına neden olan, bağışıklık sistemini zayıflatan rahatsızlıkları kısa sürede ortadan kaldırılmalıdır. En doğru kararı ve teşhisi de veteriner kliniklerinde bulabilirsiniz.

    Köpeklerde Astım Tedavisi?

    Köpeklerde astım tedavisi aslında dışarıdan müdahale gerektirmeyecek kadar basit ve anlaşılabilirdir. Köpeklerde astımın nedenlerini ortadan kaldırmak, köpeğinizin bağışıklık sistemini güçlendirmek astım hastalığını tamamen atlatmanıza yetmese de hafifletmenize yarar. Bir köpeğin astım hastalığına yakalanmaması için sağlıklı bir hayat geçirmesi ve kendi yaşamına uygun, sağlıklı bir ortamda yaşaması gerekmektedir.

    Eğer durum sizin müdahale edeceğinizden daha karışık durumdaysa seçenekleriniz oldukça az demektir. Elinizden gelenlerin yeterli olmayacağını düşündüğünüz ağır durumlarda en kısa sürede profesyonel destek almalı ve köpek astımının veteriner hekimlerce çözülmesini sağlamalısınız. Köpeklerde sık görülen astım hastalığını yakından tanımaya çalıştık.

    Pet_Paw 966 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor