Köpeklerde Kulak Uyuzu Kaç Günde Geçer?

Köpeklerde Kulak Uyuzu Kaç Günde Geçer?

Köpekler için baş belası denebilecek hastalıklar arasında olan kulak uyuzu hakkında en sık sorulan sorulardan birisini inceleyeceğiz, köpeklerde kulak uyuzu kaç günde geçer? Kulak uyuzunun tamamen ortadan kalkması için dışarıdan müdahale edilmezse uyuzun geçmesi çok ama çok uzun sürebilir.

İçindekiler

    Köpeklerde Kulak Uyuzu Kaç Günde Geçer?

    Köpeklerde kulak uyuzu kaç günde geçer diye merak ediyorsanız daha önce kulak uyuzu hakkında bir içerik okumuş veya köpeğiniz sayesinde bu hastalıkla tanışmışsınız demektir. Umarız köpeğiniz kulak uyuzu ile karşılaşmadan araştırma yapıyorsunuzdur. Köpeklerin kulaklarında ortaya çıkan bazı parazitler halk arasında kulak uyuzu olarak bilinmektedir. Köpeklerde uyuz belirtileri anlaşılması zorlu olabilir.

    Kulak uyuzu parazitinin doğrudan dünyamızda yaşaması mümkün değildir. Açık havada, dünyada hayatta kalma süreleri çok ama çok kısa olmasına rağmen şirin ev arkadaşlarımız köpekler üzerinde aylarca varlıklarını sürdürebilirler. Dışarıdan müdahale edilmediği sürece kulak uyuzu 2 ay kadar varlığını devam ettirir. Kulak uyuzu tedavisine başladığınızdan itibaren kulak uyuzu 6-7 gün içerinde geçecektir.

    Köpeklerde Kulak Uyuzu Ölümcül Müdür?

    Kulak uyuzu paraziti köpeğinizi ölüme götürecek kadar sert ve acımasız bir hastalık değildir fakat savunma sistemleri zayıf olan hayvanların birçok benzer hastalıktan kalıcı hasar aldığını hatta hayatını kaybettiğini duymuş olabilirsiniz. Bulaş hastalıklar arasında en tehlikelisi olarak bilinmese de köpeğimize kulak uyuzunun bulaşmaması için tedbirleri almalısınız.

    Doğrudan bakıldığında köpeklerde rastladığımız kulak uyuzu ölümcül değildir fakat bazı enfeksiyonlarla beraber meydana geldiğinde ve köpeğin sağlık durumu kısmen yerinde olmadığında ölümcül sonuçlar doğurabilir ve ne yazık ki köpeğinizi kaybetmenize neden olabilir. Köpeğinizi kulak uyuzundan korumak en doğrusu olacaktır.

    Pet_Paw 550 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor