Köpeklerde Ödül Eğitimi Nedir Nasıl Verilir?

Köpeklerde Ödül Eğitimi Nedir Nasıl Verilir?

Yavru bir köpeğin bakımını üstlendiğinizde eğitimini aksatmak istemezsiniz. Köpek eğitiminin en önemli başlıkları arasında köpeklerde ödül eğitimi gelmektedir. Bir takım ödüller sayesinde köpeğinize daha kolay eğitim verebilir, hayatının her anında istediğiniz gibi davranması için onu teşvik edebilirsiniz.

İçindekiler

    Köpeklerde Ödül Eğitimi Nedir?

    Eğitim söz konusu olduğunda aslında ödül ve ceza sisteminden bahsetmek doğru değildir. Bir canlının eğitimi ödül, ceza gibi kavramlardan uzak kabullenmesi ve anımsaması gerçekçi olandır. Ancak köpeklerimizin eğitim sürecine daha iyi ısınması, söz gelimi dersleri aksatmadan devam etmesi için ödüllere gerçekten ihtiyacı vardır. Köpeklerde ödül eğitimi diğer eğitimlerin de ilk adımı olarak düşünülebilir.

    Ödül eğitiminin amacı köpek yapılmasını istediğiniz bir hareket yaptığında veya yapılmasını istemediğiniz bir hamle yapmadığında bunun sonucu olarak sevdiği bir aktivite ile buluşmasıdır. Buluşma sonrası köpekler sevdikleri şeylerle ödüllendirilmek için yapılması gerekenleri daha düzenli ve isabetli olarak yapmaya devam ederler. Tuvalet eğitimini veya hayır eğitimini isabetli uygulayan bir köpeğe ödül olarak mama, oyun, sevgi verdiğinizde bu eğitimleri pekiştirmiş olursunuz.

    Köpeklere Ödül Eğitimi Nasıl Verilir?

    Köpekler eğitimleri için çok farklı yöntemler ve bilimsel araştırmalar söz konusudur. Bu nedenle eğer ilk defa bir köpeğin eğitiminde aktif rol oynuyorsanız profesyonel destek almanız hem sizin hem de köpek için çok daha iyi olacaktır. Yine de bu söylediklerimiz ödül eğitiminin dışında ele alınabilir çünkü ödül eğitiminin uygulanması çok ama çok kolaydır ve alanda uzmanlaşmaya gerek duymaz. Verilebilecek ödüller;

    • Ödül maması,
    • Oyunlar,
    • Sevdiği yemekler,
    • Sevgi,
    • Oyuncaklar,

    Yapılması gereken basit ve anlaşılırdır. Köpeğiniz yapmasını istediğiniz bir davranış sergilediğinde ona ödüller vermelisiniz. Listemizde gördüğünüz herhangi bir köpeğin sevdiği ürünü köpeğe doğru zamanda ve gerçekten yapılmasından hoşlandığınız bir hareketten hemen sonra verdiğinizde eğitim uygulanıyor demektir. Burada dikkat etmeniz gereken tek şey abartıya kaçmamak, iyi gözlemlemek ve bağımlılık yaratmamaktır.

    Köpeklere Ödül Eğitimi Ne Zaman Verilir?

    Can dostlarımız da aynı bizim gibi eğitime başlamadan önce belirli bir olgunluk dönemine ulaşmaya ihtiyaç duyarlar. Aşırı erken eğitimler köpekler tarafından anlaşılamazken, geç kalınan eğitimler de amacına tam olarak ulaşamayabilirler. Eğer köpeğinizin ödül eğitimini tam anlamıyla kavramasını istiyorsanız köpeklere ödül eğitimi ne zaman verilir sorusuna doğru yanıt bulmalısınız.

    Altı aylık köpeklere ödül eğitimi verilmeye başlanabilir. Bu süreçten itibaren köpeğiniz neden ödül aldığını veya neden alamadığını anlayacak olgunluğa ulaşmış demektir. Vaktinde yapılan eğitimler sonucu köpeğin yaşam süresi boyunca eğitimi unutması neredeyse mümkün değildir. Altı ay olarak sınırladığımız süre köpek cinslerine göre minik değişiklikler gösterebilir.

    Pet_Paw 262 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor