Pika sendromu hakkında konuşurken akıllara insanlar, çocuklar ve kediler gelmektedir. Ancak köpeklerde pika sendromu görme durumu da oldukça yaygındır. Genel düşüncenin aksine köpeklerin yememesi gereken maddeleri yeme eğilimleri vardır ve bu durum çok geç olmadan kontrol altına alınmalıdır.

İçindekiler

    Köpeklerde Pika Sendromu Nedir?

    Köpeklerde görülen pika sendromu biz insanlarda olandan veya kedilerimizde rastlayacağımız sendromdan hiç farklı değildir. Beslenme alışkanlıklarının dışına çıkacak farklı ürünleri tüketme eğilimine Pika sedromu denir. Bu sürecin temelinde yatan nedenleri ve belirtilerini de sizlerle paylaşmaya çalışacağız.

    Biz insanlarda toprak, beton ve çakıl yemek gibi garip alışkanlıklarla karşımıza çıkan sorun köpeklerde de farklı maddeler ile görülebilir. Besinler yerine tüketilen maddeler canlıda hangi alanda eksiklik olduğuna bağlıdır ve doğrudan tedavi için fikir vermektedir. Köpeğinizin neleri yemeye odaklı olduğunu dikkatlice takip etmelisiniz.

    Köpeklerde Pika Sendromu Nedenleri?

    Köpeğinizin her önüne gelen şeyi yemeye çalışmadığını sadece belli başlı ürünleri özellikle tercih ettiğini gözlemleyebilirsiniz. Köpeklerde Pika Sendromu nedir sorusuna yanıt verdiğimiz gibi bu durum köpeğin beslenmesindeki eksikliklerle alakalıdır. Köpeklerde pika sendromu nedenlerini aşağıdaki gibidir;

    • Yetersiz Beslenme,
    • Sindirim Organlarında Rahatsızlık,
    • Genetik,
    • Alışkanlık.

    Köpeklerde Pika Sendromu Belirtileri

    Köpeğinizin Pika sorunu ile savaştığını hastalık ciddi anlamda ilerlediğinde fark edilebilir bir sorundur. Köpeğiniz kablo yemeye başladığında sorunu anlıyor olmak aslında biraz olsun geç kalmak anlamına gelmektir. Yine de ne kadar erken tedavi süreci başlarsa o kadar iyi olacağı için zorlu belirtileri gözlemlemeye çalışmalısınız. Köpeklerde pika sendromu belirtileri;

    • Kablo ve plastik çiğnemek,
    • Kum yemek,
    • İştahsızlık,
    • Kabızlık,
    • Oyuncakları yeme eğilimi,

    Listemizde de gördüğünüz gibi belirtilerin tamamı ürünleri doğrudan yeme üzerinedir. Böyle belirtileri hastalık başlamadan önce fark etmek neredeyse imkansızdır. Köpeğinizin Pika ile yüzleşmesinden sonraki süreçte atılması gereken en önemli adım ilk belirtilerle birlikte veteriner kliniklerinin yolunu tutmaktır.

    Pika Sendromu Tedavi Yöntemleri

    Köpeğinizin vücudundan Pika sendromunu arındırmak için tedavi yöntemi araştırmak süreci doğru yönettiğinizin kanıtıdır. Ancak çoğu hastalıkta olan tedavi yöntemleri yabancı madde yeme alışkanlığı için geçerli olmayacaktır. Adı üstünde bir alışkanlıktan bahsettiğimiz için önce alışkanlığın ortadan kaldırılması gerekmektedir.

    Alışkanlık ortadan kaldırdıktan sonra ise nedenler listemizdeki beslenme sorunlarını bir şekilde yok etmelisiniz. Pika nedenleri köpeğinizi etkilemediğinde köpeğinizin yabancı maddeleri yeme eğiliminde bulunmayacaktır. Doğru mama seçimi ve sağlıklı beslenme en önemli Pika sendromu tedavi yöntemidir.

    Pet_Paw 562 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor