Köpeklerde Sarılık Ne Kadar Sürede İyileşir?

Köpeklerde Sarılık Ne Kadar Sürede İyileşir?

Köpek sahibi insanların köpek hastalıkları hakkında bilgi sahibi olması hayati önem taşımaktadır. Köpeklerde sarılık ne kadar sürede iyileşir diye merak ediyorsanız sarılık hakkında yeterli bilgiye sahip değilsiniz demektir. Köpeklerde sarılık hastalığının iyileşme süreci hakkında bir paylaşım yapmamız sizin için iyi olacak.

İçindekiler

    Köpeklerde Sarılık Tedavi Edilebilir Mi?

    Sarılık köpeklerde görülmesi muhtemel hastalıklar arasındadır. İşin bilimsel boyutuna bakmak gerekirse aslında sarılık tek başına bir hastalık değildir. Köpeklerde görülen sarılığın nedeni köpeğin anlık olarak sahip olduğu diğer hastalıklardır. Eğer köpeğinizde farklı sistemsel sorunlar, hastalıklar mevcutsa sarılık semptom olarak ortaya çıkabilir.

    Köpeklerde görülen sarılığın bir hastalık değil, belirli hastalıkların sonucu olduğunu söyledik. Öyleyse sarılığın bir tedavisi var mı diye sormak hata olacaktır. Evet, köpeklerde sarılık tedavi edilebilir ancak doğrudan sarılık tedavisi diye bir süreç yoktur. Sarılığı tedavi etmenin yolu, sarılığa neden olan sistemsel hastalıkların ortadan kaldırılmasıdır. Köpeğinizi sarılığa neden olan hastalıklardan kurtarmak sarılık hastalığını tedavi edecektir.

    Köpeklerde Sarılık Ne Kadar Sürede İyileşir?

    Köpeklerde sarılık hastalığının ne kadar sürede iyileştiğini hastalığın ne kadar sürede teşhis edildiği belirler. Eğer köpeğinizde sarılığa neden olan hastalıklar henüz başlangıç evresindeyse ve siz daha bu evrelerde sorunları gözlemleyip, anlayacak kadar bilgi sahibi iseniz sarılık ilerlemeden kısa sürede hastalığı iyileştirebilirsiniz. Köpeğinizi sarılık sonuçlu hastalıklardan korumak basit ve hızlı bir çözümdür.

    Sorunu doğrudan köpek sahiplerinin anlaması ve çözüme kavuşturması oldukça düşük bir ihtimaldir. Köpeğinizde fark ettiğiniz belirtiler sonucu bir veteriner hekime gitmelisiniz. Veteriner hekimler tarafından uygulanan tedavi yöntemleri sayesinde köpeğiniz sarılığı 4-9 gün arasında çok fazla zorlanmadan atlatacaktır.

    Köpeklerin sarılığı atlatma süresi birçok farklı faktöre bağlıdır. Köpeğinizin cinsi, önceden geçirdiği hastalıklar, genetiği gibi faktörlerin yanında erken teşhis de oldukça önemlidir. Eğer gerçekten erken teşhis sonucu bir veteriner hekim ile iş birliği yaptıysanız köpeklerde sarılık 3 gün içerisinde iyileşebilir. Kedilerde sarılık ne kadar sürede iyileşir sorusuna da yanıt vermiştik.

    Köpeklerde Sarılık Bulaşıcı Mı?

    Sarılık sadece köpeklerde değil biz insanlarda da sıklıkla gözlemlenen bir hastalıktır ve deride sarı lekelerle karşımıza çıkabilmektedir. Sarılığın kendi başına bir hastalık olmadığını, diğer hastalıklardan bulaştığını söylemiştik. Eğer köpeğinizi sarılık yapan hastalık bulaş riski olan bir hastalıksa diğer canlılara bulaşabilir ve yine hastalığın sonucu olarak sarılık hastalığına neden olabilir.

    Köpeğinizle temas eden insanların veya diğer canlıların köpeğinizde görülen hastalıkları yaşamaları onların da sarılık olacağı anlamına gelmez. Sarılığa neden olan hastalıklar her hastada farklı sonuçlar doğurmaktadır. Sarılığa yakalanmamak için vücudumuzu dirençli tutmak en sağlıklı ve etkili olan yöntemdir.

    Pet_Paw 971 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor