Köpeklere geç kalınmadan verilmesi gereken eğitimler arasında tırmalamama eğitimi de vardır. Köpeklerde tırmalamama eğitimi aksatılmaması gereken, köpeklerle yaşamanın en temel faktörleri arasındadır. Eğer eşyalarınızın ve köpeğinizin tırnak sağlığının zarar görmemesini istiyorsanız doğru zamanda doğru eğitimi köpeğinizle buluşturmalısınız.

İçindekiler

    Köpeklerde Tırmalamama Eğitimi

    Köpeklerimizin çok farklı nedenlerle eğitilmesi gerekmektedir. En temel itaat eğitimlerinin yeterli olduğu düşünülse de itaat sadece köpek sahibi oradayken köpeğin davranışlarının kontrol edilmesini sağlamaktadır. Eğer siz köpeğinizin yanında yokken de köpeğinizin bazı kurallara uymasını istiyorsanız çok geç olmadan köpeklerde tırmalamama eğitimi hakkında bilgi sahibi olmalısınız.

    Can dostlarımız bazen biz insanları, bazen diğer canlıları bazen de cansız nesneleri tırmalamaktadır. Bu tırmalama işlemi hem köpeğinizin tırnak sağlığına hem de tırmaladığı nesneye ciddi zarar vermektedir. Hiçbir köpek sahibi bahsettiğimiz iki zararı da yaşamak istemez ve bu nedenle tırmalamama eğitimine ihtiyaç duyar.

    Köpeklere tırmalama eğitimi vermek aslında çok kolaydır. Klasik ödül ve ceza sistemi köpeğin tırmalamaması gereken nesneleri anlamasına yeterli olacaktır. Bu eğitimin şekli ve uygulanması düşündüğünüzden çok daha kolay olmasına rağmen önemli olan eğitimin vakti ve zamanıdır. Köpeklere tırmalama eğitimi ne zaman verilir buna dikkat etmek gerekmektedir.

    Köpeklere Tırmalamama Eğitimi Ne Zaman Verilir?

    Köpeğinizin bazı alışkanlıklardan vaz geçmesi hiç kolay olmayacaktır. Küçük yaşlarda kazanılan alışkanlıklar kolay kolay terk edilmezler ve köpek sahipleri için birer eziyet haline dönüşebilirler. Tüm çevreye zarar verme ihtimali olan tırmalama durumu için doğru zamanda eğitim sorunu kökünden çözebilir ve köpeklerle yaşamanızı kolaylaştırabilir. Peki, köpeklere tırmalamama eğitimi ne zaman verilir?

    Köpeklere tırmalama eğitimi 4-12 aylar arasında yani ilk yaşları henüz dolmadan verilmelidir. Bu süreçte kendi başınıza sonuç alamadığınızda daha fazla gecikmeden bir profesyonelden destek istemeli ve yaşın geçmemesini sağlamalısınız. Belirli bir yaştan sonra köpeklerin karakteri değişmekte oldukça direnebilirler. İşler iddiaya bindiğinde köpeğinizle karşı karşıya kalmak istemezsiniz diye düşünüyoruz.

    Köpekler Neden Tırmalar?

    Köpekler birbirinden çok farklı nedenlerle tırmalama eğilimi içerisinde olabilirler. Oyun, eğlence, avlanma içgüdüsü, köpek cinsleri gibi aklımıza bir çırpıda gelebilecek onlarca neden köpeğin tırmalaması için yeterli olacaktır. Daha önce köpekler neden nesneleri devirir adlı içeriğimizde köpeklerin çevreye ne amaçla zarar verdiklerinden bahsetmiştik. Konu hakkında detaylı bilgi edinmek için ilgili içeriğimizi okuyabilirsiniz.

    Köpekler ve tırmalama hakkında konuşurken köpeklerin tırnak sağlığından da bahsetmek gerekmektedir. Köpeğinizin tırnaklarını kesmediğinizde kendi bakımlarını kendileri yapmaları gerekir ve tırmalamaya başlayabilirler. Köpek tırnağı nasıl kesilir konusuna da daha önce en ince ayrıntısına kadar değinmiştik. Şimdilik köpeklerde tırmalama eğitimi yazımızın sonuna geldik.

    Pet_Paw 421 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor