Köpeklerde Zatürre Belirtileri Nelerdir?

Köpeklerde Zatürre Belirtileri Nelerdir?

.

Sevimli dostlarımız köpeklerin hasta olmalarını istemeyiz. Köpeklerde zatürre belirtileri meydana geldiğinde hemen veterinere götürülmeleri gerekir. Önemsenmeyip veterinere götürülmediğinde zatürre tek başına zor geçecektir ve köpeğinizde kalıcı iç organ hasarı bırakacaktır. Hatta köpeğiniz hastalığı atlatamayıp vefat edebilir.

İçindekiler

    Köpek Zatüresine Karşı Alınabilecek Önlemler

    Köpeklerde zatürre belirtileri görünmeden önce onları zatürreden koruyabilirsiniz. Köpeğinizi zatürreden korumanın bir numaralı yolu üşümesini önlemektir. Kısa tüylü köpekleriniz kış aylarında dışarı çıktığında çok üşüyebilir. Ev ortamında oda sıcaklığına alışmış olan köpekler, birden dışarı çıktıklarında soğuktan oldukça etkilenirler.

    Zatürreye yol açan bakteri, virüs ve mantarlar dışarıdan alınır. Köpeğinizin beslenmesine dikkat etmelisiniz. Zayıf bünyeye sahip köpekler enfeksiyonlara karşı mücadele edemezler. Bozulmuş ve tarihi geçmiş mamaları dostunuza kesinlikle yedirmemelisiniz.

    Köpeğinizin temizliğine dikkat etmelisiniz. Özellikle köpeğinizi uzun süre dışkısıyla aynı ortamda bırakmayın. Köpeğinizin kum havuzunu sık sık temizleyin. Temizlenmeyen dışkılar bakteri üretecek ve zatürreye davetiye çıkartacaktır.

    Köpeklerde Zatürre Belirtileri Nelerdir?

    Köpeklerde zatürre genellikle enfeksiyondan dolayı oluşur. Enfeksiyon sonucu köpeğin solunum yolları tahriş olur, akciğerde yanmalar ve iltihaplanmalar oluşur. Enfeksiyon; bakteri, virüs veya mantar kaynaklı olabilir.

    Köpeklerde oluşan zatürre hastalığının belirtileri şöyledir:

    • Köpeğiniz nefes almakta ciddi zorluklar çekmeye başlar. Nefes alışverişinin sesini yüksek düzeyde duyabilirsiniz ve sık sık nefes almaya çalışır.
    • Köpeğinizin dudakları, diş etleri, dili ve ağız içi boşluğu griye yakın tonlarda koyu bir renge bürünür.
    • Zatürreden dolayı köpeğinizde sık sık yüksek ateş problemi yaşanır.

    Zatürre Köpeğe Nasıl Bakılır?

    Uzman veteriner hekim eğer ki köpeğimizin zatürre olduğunu bizlere iletti ise ilk baştan itibaren yapmamız gerekenler şunlardır;

    • Eğer ki zatürre sebebi mevsim değişiklikleri ve polen ise bunun için acilen önlem almamız gerekmektedir. Özellikle hava durumunda polenin sık görüldüğü dönemlerde ve saatlerde köpeğimizi kesinlikle dışarı çıkarmamız gerekmektedir.
    • Çok sıcak bir ortamda köpeğimizi yetiştiriyorsak mevcut hava koşullarına adapte olmakta zorlanacağı için kısa sürede hastalanabilir.
    • Havayı nemlendiren suyu dönüştüren ürünler satın almanız gerekebilir.
    • Köpeğinize yeterli beslenmeleri sunmanız oldukça önemlidir. Et ürünlerini tüketmesi zatürreye yakalandığı süreçte oldukça önemlidir.

    Eğer köpeğiniz zatürreyi ağır geçiriyor ise ve durumu kötüleştiyse en kısa sürede uzman veterinere götürmeniz gerekmektedir.

    Pet_Paw 2015 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor