Köpeklere Ödül Maması Ne Kadar Verilmeli?

Köpeklere Ödül Maması Ne Kadar Verilmeli?

Köpeklerin en çok sevdiği, insanların köpeklerini mutlu etmek, ödüllendirmek için kullandığı ödül mamaları köpek sahiplerinin hayatında önemli rol oynamaktadır. Köpeklere ödül maması ne kadar verilmesi sorusuna isabetli yanıtlara sahip olmadığınız durumda kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

İçindekiler

    Köpeklere Ödül Maması Ne Kadar Verilmeli?

    Köpeklerimizi ödüllendirmek, en çok sevdiği yiyeceklerle mutlu olmalarını sağlamak, eğitmek bazen de beslenmelerine katkıda bulunmak için ödül mamalarından yardım alıyoruz. Köpekler de bu yardıma adeta bayılıyorlar. Fakat her besin ürününde olduğu gibi ödül mamalarının da fazlası zararlı, azı faydasız olabiliyor.

    Köpeklere ödül maması ne kadar verilmeli konusuna farklı, hatalı bir yanıt bulduğunuzda ve köpeğinize normalden çok fazla ödül maması verdiğinizde beslenme düzeninde bozukluklar, köpeklerde ishal, köpeklerde kusma ve köpeklerde obezite gibi sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

    Köpeklere ödül maması belli aralıklarla tane tane olacak şekilde verilmeli. Normal beslenme düzeninin içinde karın doyurmak için kullanılmamalı ve eğitimi aksatacak kadar da sayısı düşürülmemeli. Özetle, köpeklere ödül maması verirken ortalamadan şaşmamak en doğrusu olacaktır.

    Yavru Köpeklere Ödül Maması Ne Kadar Verilmeli?

    Yavru köpekleri eğitirken ödül maması kullanmak doğru bir davranıştır. Özellikle tuvalet eğitimi sürecinde ödül mamalarının sıklıkla kullanılacağını tahmin edebildiğimiz için yavru köpekler için de ödül mamasının miktarı hakkında bilgi vermemiz gerektiğini düşündük. Yavru köpeklerin de limiti yetişkin köpeklere çok benzer şekildedir.

    Fazlası zarar, azı etkisiz kalacak ödül mamaları yavru köpeklerin özelinde de ortalama yani kararında olacak şekilde kullanılmalıdır. Biz insanların çerez tüketebilme limitlerine benzer bir oranda beslenme düzenine dahil edilmeleri durumunda tamamen zararsız ve faydalı bir ek gıda ürünü olacaktır.

    Ödül Maması Kaç Aylıkken Verilir?

    Köpeklere ödül mamasının verilebilir olması için doğdukları andan itibaren belli bir süre beklemek gerekir. Köpeğiniz henüz ödül maması alacak kadar büyümediyse ödül maması tüketmeleri onlar adına zor ve zararlı olacaktır. Köpeklerin ödül maması kullanabilmesi için geçirmeleri gereken süre yaklaşık üç aydır.

    Köpekleriniz üç aylık olduğundan itibaren gerek eğitim amacıyla gerek mutlu olmaları için ödül mamaları kullanabilirsiniz. Köpeklerin hayatında önemli rol oynayan ödül mamalarının kullanımı sürecinde dikkatli olmalı ve bilgi sahibi olmaya önem vermelisiniz. Köpekler ne yemeyi sever adlı içeriğimizi okuyarak köpeğinize ödül maması haricinde de ödül gıdaları verebilirsiniz.

    Pet_Paw 1043 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor