Köpeklere Ödül Maması Yerine Ne Verilebilir?

Köpeklere Ödül Maması Yerine Ne Verilebilir?

Köpekler ve atıştırmalıkları insanları her zaman tedirgin etmiştir. Köpeklere ödül maması yerine ne verilebilir diye merak ediyorsanız, köpeğinize vereceğiniz atıştırmalıkların ona zarar vermesinden korkuyorsanız içeriğimizi dikkatlice takip etmelisiniz. Köpeklerin en sevdiği atıştırmalıkları yakından inceleyelim.

İçindekiler

    Köpeklere Ödül Maması Yerine Ne Verilebilir?

    Daha önce köpekler ne sıklıkla beslenmeli ve yavru köpekler ne yer gibi içeriklerle köpeklerin beslenme düzenleri hakkında okuyucularımızı bilgilendirmeye çalışmıştık. Ancak bu içeriğimizde köpeklere ödül maması yerine ne verilebilir, köpekler hangi atıştırmalıkları sever gibi daha hızlı çözümlere odaklanacağız. Aslında her köpeğin ağız tadı birbirinden farklıdır.

    • Kuru meyve,
    • Havuç,
    • Balkabağı,
    • Olgunlaşmış muz,
    • Pişmiş somon,

    Köpeğin cinsi, bireysel ağız tadı, ihtiyaçları ve alışkanlıkları ödül maması yerine severek yiyebileceklerini doğrudan etkilemektedir. Köpeğinizin neyi yemekten keyif alacağını en iyi siz bilirsiniz. Fakat genelleme yapmak gerekirse köpekler yukarıda yer verdiğimiz atıştırmalıkları gerçekten çok severler. Çoğunu biz de severiz.

    Yaşlı Köpeklere Atıştırmalık Verilebilir Mi?

    Artık patili dostlarınıza ödül maması yerine hem daha ucuz hem daha sağlıklı atıştırmalıklar verebileceğinizi ve hangi besinlerle başlayacağınızı biliyorsunuz. Tabi her şey bu kadar basit değil, ne yazık ki. Biz insanlarda olduğu gibi köpeklerde de aşırı atıştırmalık tüketmek, gereğinden fazla ödül maması tüketmek çeşitli hastalıklara neden olabilir.

    Köpeklerde obezite ve diyabet gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olmamak, köpeğinizin diş sağlığını korumak için özellikle 6 yaşın üzerindeki köpeklere atıştırmalık vermeyi kesmeli. 6 yaşından daha küçük köpeklere de belirli aralıklarla, çok fazla abartmadan atıştırmalık vermeyi tercih etmelisiniz. Köpek için en iyi olan doğru zamanda dengeli beslenmektir. Yaşlı köpeklerin atıştırmalık tüketmemesi en doğrusu olacaktır.

    Pet_Paw 442 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor