Köpeklerle yaşamanın zorlukları arasında kötü kokular da sayılabilir. Köpeklerin ağzı neden kokar sorusuna bulacağınız yanıtlarla köpeğinizin ağzınızın kokmasını engelleyebilir, daha güzel bir hayata sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Köpeklerin ağız kokusunu önlemek hem sizi hem köpeğinizi rahatlatacaktır.

İçindekiler

    Köpeklerin Ağzı Neden Kokar?

    Köpeklerle bir hayatı paylaşmanın ne kadar zor olduğunu çok farklı nedenlerden dolayı tahmin edebiliyorsunuzdur. Ancak bir köpek sahiplenirken veya yeni edindiğiniz bir yavruya ilk ismini verirken aklınıza bile gelmeyecek problemler olabilir. Köpeklerin ağız kokusu bile bazı hastalıklara karşı ciddi bir uyarı niteliği taşıyabilir. Köpeklerin ağzı neden kokar?

    Köpeklerin ağızlarının kokmasının nedenleri arasında ağız sağlığı, anlık durumlar ve beslenme şekli vardır. Ancak eğer köpeğiniz yukarıda saydığımız nedenlerle değil, daha farklı bir nedenle ağız kokusu çekiyorsa büyük ihtimalle diyabet sonucudur. Diyabet köpeklerde ağız sağlığına neden olan en ciddi sağlık sorunları arasındadır. Bazı köpek cinslerinde ağız kokusu genetik olabilir.

    Karaciğer kaynaklı hastalıklar olan lefostatik plazmasitik stomatit gibi başka hastalıklar da köpeklerde ağız kokusu yapabilir. Köpeklerin ağız kokusuna dikkat etmek, düzenli takibini yapmak ve önlemeye çalışmak köpeklerle yaşayan insanların sorumluluğudur. Köpeğinizin sağlığından endişe ediyorsanız, ağzında ciddi kokular gözlemliyorsanız bir veteriner hekimden destek almalısınız.

    Köpeklerin Ağız Kokusu Nasıl Geçer?

    Köpeklerde ağız kokusuna rastlanmasının temel nedeninin ağız hastalıkları, diyabet, diş sorunları ve benzer hastalıklardan kaynaklandığını söylemiştik. Bu süreçler düşünüldüğünde köpeklerin ağız kokusunu geçirmek için yapılması gereken tek ve doğru şey hastalığın tedavi edilmesidir. Doğru tedavi ile ağız kokusuna neden olan hastalık ortadan kaldırıldığında köpeğin ağız kokusu giderilmiş olur.

    Köpeğinizin ağız kokusu uzun süredir geçmiyorsa ve bu durumun neden kaynaklandığını hala anlayamadıysanız çözüm üretme işini profesyonellere bırakmanız gerekmektedir. Köpeğinizin ağzını düzenli koklamalı ve bu süreçte karşılaştığınız anormal durumları veteriner hekimlerle paylaşmalısınız. Ancak bu şekilde köpeğinizin ağız kokusu ve sağlığı normale döner.

    Pet_Paw 435 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor